Необходими продукти:
3 големи картофа
1 глава лук
1 голям морков
1 чушка
½ връзка пресен зелен лук
3 яйца
1 чаена чаша прясно краве мляко
200 грама брашно
150 грама кашкавал
1 чаена лъжичка бакпулвер
сол на вкус
мелен черен пипер на вкус
слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете картофите. Вземете белачката отново и нарежете на тънки ленти. Сложете в купа и полейте с вода и оставете за 30 минути.
През това време обелете и нарежете лука на кубчета. Измийте, почистете и настържете моркова или с ренде или белачка. Почистете чушката от семките и дръжката и нарежете на парчета.
Сложете тиган на котлона, добавете малко олио и щом загрее сипете лука. Разбъркайте и гответе за 2-3 минути. Сложете морковите, разбъркайте и гответе за още няколко минути. Добавете чушката, разбъркайте и задушете за кратко. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и свалете от котлона.
Отцедете добре картофите и сипете в голяма купа. Сложете сготвените зеленчуци. Измийте и нарежете зеления лук. Поставете в съда при другите продукти.
В отделен съд разбийте яйцата и след това сипете прясното мляко, брашното, бакпулвера и солта. Бъркайте, докато се получи еднородна смес.
С тази смес полейте зеленчуците в купата. Разбъркайте добре, за да се смесят хубаво.
Вземете форма за печене, покрийте с хартия и намажете с олио. Сипете сместа в нея и разпределете равномерно.
Сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 45 минути или до златисто.
Извадете и поръсете ястието с настърган кашкавал. Върнете във фурната за още 5 минути. След като се разтопи, извадете, нарежете и поднесете.
Опитайте това вкусно предложение за постно ястие
Още от Магии в кухнята
Домашна саздърма от шилешко
Рецептата е проста и лесна, но тя е много вкусна и с нея може да приготвяте бързи и питателни ястия
Mamma mia! Любимата рецепта на Ал Капоне
Едно лесно ястие, но изключително вкусно, което ще ви пренесе в света на италианската кухня и ще ви напомни за легендарния бос на мафията
Обредна прясна погача за Богоявление
Хлябът е на особена почит на празничната трапеза и има култово място в празника