24 Ноември, 2024
/

Просто настържете 3 картофа и направете това евтино и много вкусно ястие

Просто настържете 3 картофа и направете това евтино и много вкусно ястие

Опитайте това вкусно предложение за постно ястие



Необходими продукти:

3 големи картофа
1 глава лук
1 голям морков
1 чушка
½ връзка пресен зелен лук
3 яйца
1 чаена чаша прясно краве мляко
200 грама брашно
150 грама кашкавал
1 чаена лъжичка бакпулвер
сол на вкус
мелен черен пипер на вкус
слънчогледово олио

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете картофите. Вземете белачката отново и нарежете на тънки ленти. Сложете в купа и полейте с вода и оставете за 30 минути.

През това време обелете и нарежете лука на кубчета. Измийте, почистете и настържете моркова или с ренде или белачка. Почистете чушката от семките и дръжката и нарежете на парчета.

Сложете тиган на котлона, добавете малко олио и щом загрее сипете лука. Разбъркайте и гответе за 2-3 минути. Сложете морковите, разбъркайте и гответе за още няколко минути. Добавете чушката, разбъркайте и задушете за кратко. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и свалете от котлона.

Отцедете добре картофите и сипете в голяма купа. Сложете сготвените зеленчуци. Измийте и нарежете зеления лук. Поставете в съда при другите продукти.

В отделен съд разбийте яйцата и след това сипете прясното мляко, брашното, бакпулвера и солта. Бъркайте, докато се получи еднородна смес.

С тази смес полейте зеленчуците в купата. Разбъркайте добре, за да се смесят хубаво.
Вземете форма за печене, покрийте с хартия и намажете с олио. Сипете сместа в нея и разпределете равномерно.

Сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 45 минути или до златисто.

Извадете и поръсете ястието с настърган кашкавал. Върнете във фурната за още 5 минути. След като се разтопи, извадете, нарежете и поднесете.

(receptite.online)

Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене