Необходими продукти:
пуешки крилца - 2 бр.
масло - 75 гр.
брашно - 2 с.л.
черен пипер - 1/2 супена лъжица, прясно смлян
черен пипер в зърна - 1/2 ч.л.
заквасена сметана - 4 с.л.
яйца - 1 бр.
пилешки бульон - 1 бр.
сол - на вкус
мляко - 350 мл
Начин на приготвяне:
Сварете в леко подсолена вода добре изчистените пуешки крилца. Запазете бульона от тях, защото може да приготвите вкусна бистра супа.
Когато крилцата са готови ги овкусете с черен пипер и натрошен пилешки бульон. Подредете ги в йенска тавичка.
Докато се вари месото, поставете в тенджера маслото и го затоплете, след което прибавете брашното и млякото, като бъркате непрекъснато, докато се получи гладка смес, която не трябва да е прекалено гъста. След това към нея прибавете прясно смления черен пипер и заквасената сметана, които ще направи соса по-пухкав и вкусен.
Залейте пуешките крилца с готовия сос, поръсете с черния пипер на зърна и печете на загрята фурна за около 10-15 минути, на умерена температура, докато ястието добие съвсем лек загар.
Поднесете ястието в големи плоски чинии. За да подсилите вкуса на гозбата, сервирайте крилцата с чаша вино (бяло или червено - по желание) или бира.
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.