28 Ноември, 2024

Пуешки крилца със сос от черен пипер

Пуешки крилца със сос от черен пипер

снимка: recepti.gotvach.bg

Неустоимо предложение за вкусна вечеря, която ще искате да приготвяте редовно

Необходими продукти: 

пуешки крилца - 2 бр.

масло - 75 гр.

брашно - 2 с.л.

черен пипер - 1/2 супена лъжица, прясно смлян

черен пипер в зърна - 1/2 ч.л.

заквасена сметана - 4 с.л.

яйца - 1 бр.

пилешки бульон - 1 бр.

сол - на вкус

мляко - 350 мл

Начин на приготвяне: 

Сварете в леко подсолена вода добре изчистените пуешки крилца. Запазете бульона от тях, защото може да приготвите вкусна бистра супа.

Когато крилцата са готови ги овкусете с черен пипер и натрошен пилешки бульон. Подредете ги в йенска тавичка.

Докато се вари месото, поставете в тенджера маслото и го затоплете, след което прибавете брашното и млякото, като бъркате непрекъснато, докато се получи гладка смес, която не трябва да е прекалено гъста. След това към нея прибавете прясно смления черен пипер и заквасената сметана, които ще направи соса по-пухкав и вкусен.

Залейте пуешките крилца с готовия сос, поръсете с черния пипер на зърна и печете на загрята фурна за около 10-15 минути, на умерена температура, докато ястието добие съвсем лек загар.

Поднесете ястието в големи плоски чинии. За да подсилите вкуса на гозбата, сервирайте крилцата с чаша вино (бяло или червено - по желание) или бира.

recepti.gotvach.bg

Сподели:
Вкусна парена салата

Вкусна парена салата

Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие

Лакерда

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.