Звезда от над сто филма, всепризната красавица и талантлива актриса със световна слава, София Лорен остарява достойно, отдадена на семейството си. Противно на очакванията, че жена като нея не знае къде е кухнята, Лорен неведнъж е казвала, че обича да готви. Своята любов към кулинарията тя засвидетелства в книгата си „В кухнята с любов“, която издава през далечната 1971 година.
„Моята готварска книга означава за мен повече от всеки филм, защото ми донесе най-голямото щастие в живота в онези тревожни дни преди раждането на Карло младши“, споделя иконата на италианското кино.
Рагу по неаполитански е една от любимите рецепти на филмовата прима.
Необходими продукти:
500 г телешко шарено месо
500 г свински ребра
200 г сурова свинска наденица
1 глава лук
100 мл червено вино
2 с.л. доматено пюре
2 консерви нарязани домати
масло
сол, черен пипер
2 ч.л. захар
пресен босилек
500 г паста
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета, а лука на две половини. В дълбока тенджера налейте олиото и загрейте до висока температура, след това леко запържете лука и добавете месото. Пържете много бавно от всяка страна, след това добавете виното. Оставете го да се изпари и отстранете лука, ако не го харесвате. Добавете доматеното пюре, разтворено в чаша вода, доматите, солта, захарта и босилека. Покрийте тенджерата с капак, без да я затваряте изцяло, намалете котлона до минимум и оставете да къкри най-малко 2 часа, като внимателно наблюдавате и разбърквате през това време, докато се получи гъст, тъмен сос.
През това време сварете пастата. След като неаполитанското рагу е готово, използвайте соса за пастата, разбъркана с масло и поръсена с пармезан, а месото сервирайте като основно ястие.
Можете да сервирате рагуто и върху пастата, ако предпочитате.
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене