5 Декември, 2025

С този трик ще сварите царевицата само за 8 минути

С този трик ще сварите царевицата само за 8 минути

Насладете се на маслената царевица с млечен вкус

Варената царевица е сред вкусотиите, които с удоволствие си приготвяме през лятото. С трика, който може да прочетете тук, ще приготвяте царевицата само за 8 минути и няма да е необходимо да чакате, за да се насладите на вкуса й.

Повечето домакини знаят, че за наистина апетитна царевица трябва да се почака. Но от друга страна, ако се вари прекалено дълго, полезните й свойства се губят.

Затова gotvach.bg предлага трик, с който ще може да я сварите само за 8 минути. Първо, трябва да раделите кочаните на две половини, а след това да ги полеете с вода. Когато водата заври, добавете 1 чаша прясно мляко и 1 парче масло.

Оставете сместа да къкри в продължение на 8 минути и след това свалете от котлона. Накрая поръсете със сол на вкус и се насладете на маслената царевица с млечен вкус.

Освен че е вкусна, царевицата е и много полезна за здравето на червата. Намалява и високия холестерол, подобрява паметта и се смята за превенция на диабет тип 2.

В нея се съдържат въглехидрати, магнезий, фолиева киселина, протеини и други много важни хранителни вещества, които намаляват риска от сърдечни заболявания.

Според учените, ако хапвате по кочан царевица всеки ден, ще получите 22% от нужните на тялото влакна за здравословен хранителен режим.
Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.