Варената царевица е сред вкусотиите, които с удоволствие си приготвяме през лятото. С трика, който може да прочетете тук, ще приготвяте царевицата само за 8 минути и няма да е необходимо да чакате, за да се насладите на вкуса й.
Повечето домакини знаят, че за наистина апетитна царевица трябва да се почака. Но от друга страна, ако се вари прекалено дълго, полезните й свойства се губят.
Затова gotvach.bg предлага трик, с който ще може да я сварите само за 8 минути. Първо, трябва да раделите кочаните на две половини, а след това да ги полеете с вода. Когато водата заври, добавете 1 чаша прясно мляко и 1 парче масло.
Оставете сместа да къкри в продължение на 8 минути и след това свалете от котлона. Накрая поръсете със сол на вкус и се насладете на маслената царевица с млечен вкус.
Освен че е вкусна, царевицата е и много полезна за здравето на червата. Намалява и високия холестерол, подобрява паметта и се смята за превенция на диабет тип 2.
В нея се съдържат въглехидрати, магнезий, фолиева киселина, протеини и други много важни хранителни вещества, които намаляват риска от сърдечни заболявания.
Според учените, ако хапвате по кочан царевица всеки ден, ще получите 22% от нужните на тялото влакна за здравословен хранителен режим.
Насладете се на маслената царевица с млечен вкус
Фактор Фактор
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене