24 Ноември, 2024

Салата "Тоскана" с боб, риба тон и целина

Салата "Тоскана" с боб, риба тон и целина

Време за приготвяне - 120 минути

ПРОДУКТИ за 4 порции:

1/2 кг боб
250 г риба тон
1 глава целина
1 глава лук
3 с.л. лимонов сок
3 с.л. зехтин
черен пипер
сол

 
Приготвяне:

Бобът (1/2 кг) се сварява, след което се отцежда. Поставя се в купа за сервиране и се смесва с рибата (250 г) и нарязаните на ситно целина (1 глава) и лука. Овкусява се с лимонов сок (3 с.л.), зехтин (3 с.л.), черен пипер и сол.

Може да се използва и сварен боб от консерва/буркан. Тогава ще са ви нужни само 10 минути за приготвянето на тази чудесна салата.

 

Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене