5 Декември, 2025

Тайната на домашния чийзкейк

Тайната на домашния чийзкейк

Ето как да приготвите бананов чийзкейк за нула време

Предимството на домашно приготвените сладкиши е, че винаги се полагат повече парчета за готвача.

Ето как да приготвите бананов чийзкейк за нула време.

Необходими продукти:
300 г обикновени бисквити
200 г разтопено масло
375 г крема сирене
500 г маскарпоне
5 яйца
200 г захар
2 банана

За топинга:
2 банана
40 г масло
40 г захар
1/4 ч. л. канела
1 ч. л. ванилов екстракт
50 мл сметана

Начин на приготвяне:
Смесете натрошените бисквити и маслото. Разстелете върху намазнена тава.
Изстудете за 5 мин. в хладилник.
Смесете маскарпоне, крема сирене и захар. Разбъркайте с миксер.
Прибавете 2 банана и 5 яйца.
Когато сместа стане еднородна, залейте с нея охладения блат.
Печете 1 час на 180 градуса.
За топинга разтопете масло и кафява захар. Щом сместа заври, сложете нарязани на кръгчета банани и 50 мл сметана.
Полейте чийзкейка с банановата смес и сервирайте щедри парчета.

(Kулинарен канал във Vbox7.com Hapka)

Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.