7 Декември, 2025

Всичко е шедьовър, когато влагаме любов в кулинарията

Всичко е шедьовър, когато влагаме любов в кулинарията

Уханен ябълков пай

Когато влагаме любов в кулинарията, всичко е шедьовър. Днес ще споделим с вас кулинарните шедьоври на една сладкарка на име Лорън Ко. Нейните творения изглеждат феноменално. Канят ни не само да опитаме да създадем подобни, но ни показват, че когато нещо се приготвя с много любов, крайният резултат е впечатляващ.

Лорън обича да си играе с геометричните фигури, за да създаде един великолепен завършек на своите пайове.
Прави линии, контрастни цветове, плодове и шоколад под формата на триъгълници, разнообразни вкусове и текстури. Креативната дама живее във Вашингтон, където има и собствена сладкарница – Lolo Kitchen, но също така се радва и на много последователи в Instagram. Повече за нейните творения може да видите в галерията ни, пише az-jenata.bg.

Уханен ябълков пай

Продукти:
1 и ½ чаши брашно + 2 супени лъжици +1 чаена лъжичка
1 и ½ супени лъжици бяла захар + 1 и 3/4 чаши
½ чаша олио
¼ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка бакпулвер
2 жълтъка, разбити
4 супени лъжици вода
8 обелени ябълки, нарязани на ситно
2 супени лъжици лимонов сок
½ чаена лъжичка канела + 1 чаена лъжичка
2 супени лъжици масло + 2/3 чаша
2/3 чаша кафява захар


Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете 1 и ½ чаши брашно, 1 и ½ чаши бяла захар, солта и бакпулвера. Месете, докато сместа стане на трохи. Добавете яйчения жълтък и водата. Омесете, докато се получи топка. Разточете я и я поставете в тавичка за печене, предварително намазнена.
В голяма купа смесете ябълките, лимоновия сок, 2 супени лъжици брашно, 1 и ¾ чаши бяла захар и ½ лъжичка канела. Разбъркайте добре и изсипете върху тестото. Поръсете с 2 супени лъжици масло.
В друга купа смесете 1 чаша брашно, 1 чаена лъжичка канела, кафявата захар и 2/3 чаша масло, разтопено. Бъркайте, докато сместа стане ронлива. След това поръсете ябълките с нея.
Печете в предварително загрята фурна за около един час или докато кората стане златистокафява.

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза