Борисов: Да пазим евроатлантическия курс, най-важно е влизането в еврозоната

"Рекетът върху българите трябва да престане"

Бойко Борисов

Бойко Борисов

"Този хаос, този рекет върху българите трябва да престане." -  заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас на днешния парламентарен вот в Банкя. 

"Вчера и онзи ден започнаха да излизат далаверите на управляващите. Когато всичко стане ясно какво се прави и малкото останали да гласуват за тях ще се отвратят. Това е в сферата на политиката по време на избори." - добави той. 

"В света е война, ясно позициониране. Разбирам от колегите политици, които бягат и се крият, избягват темата, но следващите месеци това ще е основна тема. Ясно сме заявили, че при тази агресия и война с ясен агресор Путин, не руският народ, при този фарс на референдумите, България трябва да е ясна, категорична и точна за мястото си, където се намира – в ЕС и НАТО. Влизането в еврозоната трябва да е първа и най-важна задача, каза Борисов. Иначе сме основен производител на ток и храни, можем да храним Балканите, да изнасяме енергия, дава се огромна възможност за водни централи за каскади и какво ли не. Парите по ПВУ трябва да се насочат по правилните места, именно в енергията, където в следващите години ще е най-важно." - посочи Борисов.

Енергетика, еврозона, съдебна реформа, диверсификация от Газпром - това са темите, които лидерът на ГЕРБ изброи като основни.

"Вчера видяха всички - казаха благодаря на Борисов (чуждестранните гости), че започна интерконектора. Ние имаме редкия шанс да сме най-диверсифицираната държава на Балканите, с най-мощната компресора система, добави Борисов. Надявам се Радев да е взел мерки за това да има честни избори, дано е взел мерки." - каза още той.

"Ако политиците продължават да се правят, да се водят от егото си и да не се съобразяват с хората, които са гласували, накрая няма никой да отиде да гласува. Реваншизъм мога да им обещая, че няма да има." - ангажира се Борисов, като изтъкна, че не трябва да се допуска спирала от избори.

"Държавата трябва да остане на евроатлантическия курс. И въоръжение, и всички военни проекти, руснаците обичат силните, и отговорът не, е не. Важното е разумът да надделее, светът е война." - той.

Борисов посочи, че в региони на война инвестициите са изключително ниски, а инфлация се лекува с вътрешни и външни инвестиции. "Това са прости правила, трябва всеки да ги знае. Надявам се на разум от всички. Ние имаме, доказахме, всякакви варианти да помагаме на държавата си." - допълни той.

Според него ако лидерите на политическите формации и хората, които определят политиките на партиите не са ангажирани с едно правителство, то е изключително компромисно и нестабилно.

"Повярвайте ми, в момента аз съм най-добронамереният човек към тях. Към всички партии говоря. Аз съм най-добрият и разумен политик. Аз съм човекът с най-много опит, с най-много контакти, доказани, и точно сега неслучайно Бойко Борисов бива споменаван от Вучич, от Мицотакис и Ердоган, всичките. Защо мислите? Едно е да отида аз при тях, друго е да отиде който и да е. Но аз ще му помагам, така че оставям на другите колеги да си изберат, разбира се, ако имаме добро класиране." - отбеляза Борисов по отношение на премиерския пост.

"Ние приемаме победата на всеки един и си заставаме на мястото, където народът ни отрежда." - каза още лидерът на ГЕРБ.