Илияна Йотова получи 8-и дан по таекуондо

Ивайло Ченчев от БСП също "стана" каратист

Илияна Йотова

Илияна Йотова

Титлите, призванията и почетните награди в България се раздават на килограм. Президент, МС, неправителствени организации и федерации кичат с почести властта. Въпреки клетвите за нови времена след изчегъртването на старата власт, всичко върви по старому. С дълбока въздишка можем да си кажем, че страната ни е част от световна тенденция. В това отношение очевидно не сме изостанали. 

Вицепрезидентът на България Илияна Йотова получи 8-и почетен дан по таекуондо. Лично президентът на световната централа на KUKKIWON г-н Донг Суп Лий удостои Йотова с голямото отличие. За срещата в президентската институция в страната ни пристигнаха лидерите на таекуондо в Европа и света, предвождани от президента на българската федерация.

„Благодаря на президента на БФТ г-н Бинев, благодарение на когото таекунодо в страната е толкова активен спорт, а тази година страната ни ще приеме цели две световни първенства, както и Генералната асамблея на Световната федерация с патрон президентът Румен Радев. Уверявам ви в съпричастността на нашата институция към таекуондо и инициативите на българската федерация", заяви вицепрезидентът на България.

Тя подчерта още, че тази година лятото в България ще бъде таекуондо. „Благодарни сме на президентската институция за активната комуникация, която имаме и най-вече за подкрепата, защото това е примерът за държавническото отношение към спорта, неговото развитие и успехите, които носи на страната ни. За нас тази подкрепа означава много, тъй като стимулира трениращите и поощрява успешните ни състезатели, а честта, която световното таекуондо ни оказва чрез доверяването на най-важните домакинства в България са доказателство, че се развиваме във вярна посока", каза президентът на родната федерация и бивш евродепутат от "Атака" Слави Бинев.

Със седми почетен дан от KUKKIWON бе удостоен и депутатът Иван Ченчев в знак на благодарност за отношението към спорта и таекуондо. Почетни данове за заслуги към таекуондо получиха още председателят на Стратегическия съвет към президента Румен Радев, проф. Александър Маринов и доайенът на бойните изкуства у нас г-н Чавдар Чернев.