Най-простата, най-нежната и най-вкусната рецепта

Шоколадови трюфели само с две съставки

Шоколадовите трюфели са нежни и вкусни, най-важното е да изберем качествени продукти.

Състав:

кондензирано мляко - 240 г
какао на прах - 100 г

Подготовка:

Изсипете кондензираното мляко в тенджера. Поставете на среден огън. Когато се появят първите мехурчета с пяна, отстранете от огъня.

След това пресейте какаото на прах през горещо сито в горещото кондензирано мляко, така че да няма бучки. Пресейте постепенно на три стъпки, бъркайте старателно с  помощта на шпатула до гладка смес. Трябва да излезе гладка плътна шоколадова маса.

Покрийте малка форма за печене или правоъгълна опаковка със стреч фолио. Разпределете приготвената маса от кондензирано мляко и какао, изравнете и уплътнете със силиконова шпатула.

Покрийте със стреч фолио така, че филмът да не докосва повърхността на шоколадовата маса. След това трябва да поставите в хладилника за 2-3 часа.

Поръсете работната повърхност с какао на прах. Извадете шоколадовата маса от формата, отстранете филма. Поставете върху какаото. Нарежете на малки квадратчета. Отгоре поръсете обилно какао. Придайте по-гладка форма с ръцете си. Прехвърлете в чиния и отново леко поръсете с какао.

Съхранявайте домашните шоколадови бонбони в хладилника.

Източник: zajenata.bg