Шкембе с манатарка, забулени с кашкавал

Едно ястие, на което трудно може да се устои

снимка: Faktor.bg

снимка: Faktor.bg

Необходими продукти: 

500 гр телешко шкембе
2-3 пресни манатарки
200 гр кашкавал
бучка масло
сол

Начин на приготвяне:

Сложете телешкото шкембе в подходяща тенджера, налейте го с вода и го сложете на огъня. Преди да заври прибавете една чаена лъжичка сода бикарбунат и когато кипне, го отстранете от огъня и измийте добре в гевгир. 

Поставете го в същата тенджера, налейте го до горе с вода, подсолете и го оставете да се готви, докато омекне.

Извадете свареното шкембе, нарежете го на малка парчета и го сложете в дълбок тиган. Прибавете нарязаната на кубчета прясна манатарка, добавете маслото и ги оставете да се готвят за около 15-20 минути – гъбата ще пусне соковете си и така ще се приобщи към свареното вече шкембе. Когато и гъбите са сготвени, настържете кашкавала равномерно, така че да ги забули. 


Поднесете ястието в подходящи чинии, като украсите с лист от маруля. Поръсете го със ситно нарязан пресен магданоз.

Чаша хубаво вино ще подсили ароматите и ще направи храната изкусително вкусна.