Необходими продукти
пъстърва - 1 кг филе (може и скумрия)
бутертесто - 500 г
лук - 4 глави
олио - 3 с.л.
магданоз - 4 стръка
копър - 4 стръка
яйца - 1 бр.
сол - 2 щипки
бял пипер - ½ ч.л.
Начин на приготвяне
Тестото се разрязва на две и се разточва тънко. Едната част се слага в намазана с мазнина тава и върху нея се разпределя нарязаното рибно филе.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто. Смесва се с нарязаните копър и магданоз, сол и бял пипер.
Рибата се поръсва с тази смес. Отгоре се слага другата част от тестото и ястието се оформя като риба. Рибникът се намазва с разбито яйце и се пече половин час на 180 градуса.
Източник: recepti.gotvach.bg