Васко Кръпката: Оцелял съм при Цола Драгойчева, ще преживея и Слави Трифонов, днес избираме свободния свят, или СССР

Хората около шоумена свършиха черната работа на ченгетата и на злите сили – да влязат в политиката и да умрат завинаги

Васко Кръпката, чалга, Слави Трифонов, Цола Драгойчева, СССР, ченгета, ДС, емигрантите отмъщават, блус, рокендрол, избори, парламент

Васко Кръпката, чалга, Слави Трифонов, Цола Драгойчева, СССР, ченгета, ДС, емигрантите отмъщават, блус, рокендрол, избори, парламент

С гласуване българи в чужбина отмъщават на  държавата си, за да оправдаят живота на заем, който са избрали

България крета лека-полека в добра посока, която не трябва да изпускаме, казва пред Faktor.bg известният рокаджия

Интервю на Васко Василев 

- Васко, защо чалгата проби в парламента, изненада ли те второто място на „Има такъв народ“? 

- Моята прогноза от край време се сбъдна. Както винаги, съм позитивен и се радвам, че няма да гледам неприятни физиономии. Но следващите, които идват, са още по-неприятни, с малки изключения. Чалгата отдавна е влязла в политиката – още когато дойде „Тенор“ Сакскобургготски и Бойко Борисов покани някаква сръбска кифла в Министерския съвет. Аз се радвах на едни хубави времена, когато президент беше Петър Стоянов, посрещна „Лед Цепелин“ на аерогарата и свиреше „Бийтълс“ с китарата. Днес сме свидетели на успеха  и на кулминацията на гуруто в чалгата, която я направи институция. Сега е негов ред да управлява политически, защото духовно свърши каквото можа. Той е победител в отричането на ценности и в чалгаризирането на поколения, като започнем от „питат ли ме де е зората, шат на патката главата“ и се стигне до „Няма такава държава“. Тези хора около Слави Трифонов свършиха черната работа на ченгетата и на злите сили в нашия живот. Сега е време да отидат в политиката, където ще умрат завинаги, защото на гласоподавателите им не им дреме изобщо от предизборни програми и как ще управляват. Те искат да отмъщават, че животът им е съсипан, че имат лични проблеми и не могат да си намерят място в живота. Те разчитат на поредния гуру, който ще бъде забравен, както се случи с Жорж Ганчев, „Тенор“ Сакскобургготски и Николай Бареков. Чалгата умря – сбогом, чалга! Нека Слави Трифонов да отива в политиката и да си троши главата. Аз съм безкрайно щастлив, че съм от опозицията на рокендрола. 

- Защо обаче толкова много хора конкретно решиха да протестират чрез партията на Слави Трифонов, имаше още куп формации, чрез които можеха да потърсят различен вот и да изкажат недоволството си от досегашния кабинет? 

- Слави е глезеното дете на медиите. Когато потръгнаха нещата в началото на демокрацията в хубава посока, ченгетата пуснаха бухалките в гаражите и малките магазинчета. Слави Трифонов беше „бухалката на музиката“. Беше пуснат в най-гледаното време в телевизията. Той е кукла на конци, щедро спонсорирана от една газова компания. Един от най-четените вестници, наложен също чрез бухалки от шеф, който е ченге, му даваше цяла страница. Слави Трифонов беше награждаван с „Мъж на годината“, изобщо, този човек беше подготвян с години. Всички тези зли сили бяха пуснати, за да спират нормалното ни развитие към проевропейска страна. Тяхната задача беше да ни се подиграват. Аз познавам много хора в чужбина, които мразят България, защото тук „нищо не става“ и са гласували за Слави Трифонов. В същото време, в другите страни не тече злато по улиците, те не могат да намерят себе си и трябва да се бачка яко. Те са абсолютни неудачници, които обвиняват държавата си. Разбира се, че тя е допуснала много грешки и винаги ще съм критичен, но никога няма да кажа, че страната ми е виновна за всичките ми проблеми. Самият Трифонов привлича подобни избиратели със своите послания толкова години и пълни стадиони с почитатели на „музиката“ си. Докато бухалките вилнееха в магазините, този човек се вихреше в праймтайма, за сметка на прекрасното и весело шоу на Тодор Колев, светла му памет. Неговото предаване беше махнато, за да гледаме Слави Трифонов. „Прекрасно“, ченгетата си свършиха работата за шестица. Браво, да ходят в парламента, там им е мястото. 

- Какъв е профилът на българите в чужбина, които категорично избраха Трифонов с голяма преднина? 

- Историята е жалка. Целият свят е пощръклял и се крепи на едно работещо малцинство с креативни идеи. Този проблем не е само в България. Аз съм оцелял при Цола Драгойчева, че няма да преживея Слави Трифонов… Една част от българите не искат да чуят нищо хубаво за България и са настроени зле. Това поставя под съмнение тяхната авантюра да се махнат. Те не обичат, ако нещо хубаво се случва в страната ни, а в същото време в Испания е по-трудно, например. Освен това, те са си ипотекирали живота, всичко. Техният живот е на заем. Днес са за Слави, но утре ще гласуват за следващия „месия“ и винаги ще ги има. Важно е да се държим за рокендрола, за да сме вечно млади и будни.  

- На много места по света виждаме как държавите си избират за лидери комици. Това ли е тенденцията, с която трябва да свикваме? 

- Слави Трифонов не може да ме дразни. Смятам, че той е по-опасен от телевизията със своите послания, отколкото в парламента. Не смятам, че като политик ще е по-застрашаващ, отколкото това, което свърши през последните 20 години в медиите. Освен това, като политик той няма да изкара толкова дълго, колкото като телевизионен „ментор“. Всички в неговата клика са злодеи, служебни музиканти, които изпълняват заповеди. Този свят е коренно различен от моя. Това може да е политическа победа, но не и духовна. Аз съм преживял много неща. Мъчно ми е, че България крета лека-полека в добра посока, която не трябва да изпускаме, защото имаме два избора – свободния свят, или Съветския съюз. Моето политическо предвиждане е, че на есен ще има яки протести. Най-големите проблеми за мен са пандемията, фалиралите бизнеси и спрялата култура. Моля се това нещо да отмине. Знам, че хората ще олевеят и ще има още по-голямо очакване към политиците заради това, че нямат работа и обедняват. Народните представители и следващите на власт трябва да внимават в картинката.