Изкуството на ескалацията - претенциите на кремълския Хитлер

Светът явно има работа с чисто нацистка програма - Путин претендира за правото да нанася ядрени удари, без да получава отговор за тях

Путин i мустака на Хитлер на корицата "Тайм"

Путин i мустака на Хитлер на корицата "Тайм"

Александър Скобов

Да преведем на нормален език какво казва  кремълският Хитлер.

1. Кремълският Хитлер смята да продължава войната на всяка цена, тъй като това е свещена война срещу греховния световен ред, създаден по западен маниер.

2. На кремълския Хитлер не му останаха допълнителни подготвени войски, които би могъл да прехвърли на украинския фронт. Затова ще се провежда мобилизация. Засега частична. А после — както стане.

3. Кремълският Хитлер смята официално да включи в състава на Руската федерация засега четири области на Украйна, тоест да извърши поредната чиста анексия в центъра на Европа, по-мащабна и откровена, отколкото анексията на Крим. При това за част от Русия ще бъдат обявени не само териториите, които се контролират от руско-фашистките окупатори, но и тези, които още не са успели да завземат, и територии, които украинците са освободили от окупаторите. Във всеки случай става дума за обширни територии, намиращи се в зоната на военните действия.

4. На това основание кремълският Хитлер ще обвини Украйна в нападение срещу територията на Русия и в окупация на руски територии, което дава на Русия право да "защитава" тези територии с всякакви средства. Тъй като в близко време кремълският Хитлер няма да има конвенционални средства за прелом в ситуацията на фронта (мобилизираните резервисти се нуждаят от ново обучение и скоро няма да се сражават), става дума за поредната директна заплаха на кремълския Хитлер, че ще използва ядрено оръжие, ако Украйна не се откаже от борбата за териториите, обявени от кремълския Хитлер за руски. Именно в контекста на "ядрените заплахи" беше произнесена фразата за правото на Русия да защитава с всички средства "своята" територия.

5. Твърдението на кремълския Хитлер, че страните от НАТО шантажирали Русия с употреба на ядрено оръжие, не е просто обикновена груба лъжа на кремълския Хитлер. Става дума за предупреждението към лидерите на страните от НАТО за "адекватен отговор" в случай, че кремълският Хитлер употреби ядрено оръжие в Украйна. Кремълският Хитлер предупреждава страните от НАТО, че ако смятат да отговорят на употребата на ядрено оръжие от него в Украйна, той ще нанесе нов ядрен удар. Този път — срещу страни от НАТО.

Някои изводи и препоръки

1. Имаме работа с последователна реализация и по-нататъшно развитие на "доктрината Патрушев-Герасимов" (ескалация заради деескалация). Кремълският Хитлер претендира за правото да нанася ядрени удари, без да получава отговор за тях. Това "право" трябва да бъде легитимирано в рамките на  "нов световен ред", който кремълският Хитлер строи в хода на "специалната военна операция". Ние имаме работа с чисто нацистка програма за установяване на световно господство на кремълския Хитлер.

2. Опитите на лидерите на Запада да избегнат ескалация, да не допуснат да бъдат въвлечени непосредствено във войната, да я проточат и след като изтощят ресурсите на кремълския Хитлер да го принудят към отстъпление, са очевидно погрешна стратегия. Тази стратегия няма да спре кремълския Хитлер и няма да го накара да се откаже да използва своя "последен аргумент".

3. Трябва открито да признаем, че ако в близко време кремълският Хитлер не бъде удушен с възглавница от собствените му генерали, вероятността той да употреби ядрено оръжие е доста твърде висока. И ако цивилизацията няма намерение да се предаде и да се подчини на "новия световен ред" на кремълския Хитлер, тя трябва да бъде готова да плати цената за това под формата на размяна на ядрени удари.

4. Ако нещо изобщо може да спре кремълския Хитлер да употреби ядрено оръжие, то това не са опитите на всяка цена да бъде избегната ескалацията, а противоположната стратегия. Трябва да се отнеме инициативата на кремълския Хитлер по отношение на ескалацията, като показно бъдат прекрачени всички "червени линии", които той се опива да чертае. 

5. В тази връзка изявленията на западните лидери за непризнаване на планираните "референдуми" изглеждат недостатъчни. В подобни изявления има остра липса ясно послание какво ще последва за кремълския Хитлер от опита му да легитимира анексиите. При това не само по отношение на нови икономически санкции, но и на бойното поле.
Превод: Faktor.bg