Слави е част от плана, който да предотврати истинската подмяна на олигархичното статуково

Защо Трифонов учредява партията си на тъмно – по мафиотски? От какво се крие?

Лидерът на новата партия

Лидерът на новата партия

Татяна Кристи*

Всичко върви по план. Поредният политически проект-патерица на статуквото вече е официален, с абсурдното име --партия „Няма такава държава.“ Няма, ама има! Точно такава, която ражда кресливи партийки като Гергьовденчетата и България без Цензура—разни партийки от телевизора точно, за да пооберат 10-те плаващи процента от екзалтираната лумпениада. Има, има такава държава! Кой ли не я e яхвал! За да видим за пореден път, че 

всички подобни са с един и същи генезис – статуквото

 Партийки – еднодневки, които се раждат, за да свършат една определена работа за едни определени избори… Сега дойде ред и на Слави.
За тези, които ще питат: „Ама защо мислите така? Слави е различен!“—ще поясня:
Червената лампа трябваше да светне много отдавна на много, но за съжаление, ще сме свидетели на поредното дежавю. Първо, кой финансира този проект? Колкото и да е заможен Трифонов, не е чак толкова, че да инвестира личните си спестявания за пенсия в политиката. Не е толкова богат! Кой го финансира? Кой ще плаща ефирно време в НОВА телевизия, в която ще се премести проекта? Koй плаща за "Няма такава държава"? Това, че НОВА тв, която окончателно доуби свободната журналистика, след довтасването на новия й собственик, дава на Трифонов медийна платформа е просто умилително, но и много закономерно! 

И трябва да светне много червени лампи едновременно,

 НО тц, късото съединение в мозъците на много е перманентно! Второ, защо Трифонов учредява партията си на тъмно – по мафиотски? От какво се крие? И защо? Подобно беше и учредяването на партията на Бареков (във Варна, където присъствах, благодарение на мои източници, които ми казаха за сбирката) учредяването беше тайно и на тъмно с десетки цигани учредители-делегати, които се подписваха с кръст вместо с името си, защото бяха неграмотни, но пък си изкараха надника за вечерта… Без да поставям равен знак м/у Бареков и Слави, твърдя, че всякакви подобни сбирки на тъмно смърдят!
Но ситуацията със Слави е много по-благоприятна за него – той пее! Пее и разпространява чалго-патриотизъм, а за този продукт има много желаещи, които също искат да пеят и да танцуват, увити в българското знаме! Желаещи за него са гневните българи, които много се възмущават от скъпия ток и бензин и разбира се, защото НЯМА ПАРИ и до там. На този контингент може да се продаде всичко, ако има достатъчно широка медийна платформа, а Слави я има! Популистките му мантри за пряка демокрация са мед за душата на смазания, неинформиран, оглупял и обеднял български народ, който започва да се чувства важен и значим, когато му предлагат ТОЙ, ТОЙ лично да дава тон на парламента и съдебната система.(нищо, че не му пука кого избират за главен прокурор в момента!). Очевидно и на Слави не му пука, защото той се крие през последните месеци и скандала с избора на Гешев, явно не го касае. А междувременно, патриотизмът започва да набъбва на талази в главите на последователите му, които наистина си мислят, че този път на „лошите“ няма да им се размине!
Разбира се, чалго-патриотите, не се запитват как така никой не критикува Слави? Цялата мафиотска медийна машина е впрегната да малтретира журналисти, магистрати и граждански активисти и извънпарламентарната опозиция, които критикуват Борисов, Цацаров, Гешев, съдебната система, корупцията и т.н., НО ГОСПОДИН СЛАВИ Е ВИНАГИ СУХ. Той, който „ще бори“ статуквото, е явно много харесван от него, защото ВСИЧКИ ОБИЧАТ СЛАВИ! И всички го чакат на следващите парламентарни избори 

да обере заблудения вот

 на чакащите месия (а всъщност Годо) – гневни патриоти, гневни пенсионери, гневни домакини, гневни чалгари, гневни емигранти (разминали се с критичното мислене). Слави ще обере гневния и неинформиран вот и с това мисията му за изборите ще приключи. Обаче, много от законодателните му заявки, са доста притеснителни и могат да направят доста бели, но пък са добре дошли за статуквото. Удивително е все пак, че той --„борецът“ за справедливост-- оцеля на екрана през всичките тези години на медийни репресии, особено след 2013г. Как става тази работа? Как? Става, защото Слави е част от плана, който да предотврати каквато и да е промяна в правилната посока – а именно, истинската подмяна на олигархичното статуково!
*Текстът е публикуван на фейсбук страницата на автора. Заглавието е на Faktor.bg.