Валерия Новодворская: Путин е чудовище, той е по рождение Мракът, той е от Мордор – трябва му Империя на злото (видео)

Защото да има Империя на доброто - не минава, казва един от най-ярките руски дисиденти

Валерия Новодворская

Валерия Новодворская

Пророческо видео обръщение на Валерия Новодворская към донбаските „опълценци“ предрича днешната зловеща война, която путинова Русия води срещу мирна Украйна. То е записано малко след незаконната анексия на Крим на 18 март 2014 години и самообявилите се Донецка и Логнска републики. Новодворская  не може да мълчи за тази престъпна несправедливост, но умира само няколко месеца по-късно през юли същата година.  Думите и продължават да кънтят и днес чрез невинните жертви, разрушените градове на Украйна, милионите бежанци и разбити човешки съдби.

Валерия си бе спечелила славата на  един от най-категоричните дисиденти, противници на самата същност на комунистическия съветски режим.
Изтърпяла е затвори, лагери, психушки и спецучреждения, след десетилетията на тормоз, подигравки и преследвания при „реалния социализъм“ и „нереалната перестройка“, та чак до днешния модерен ретро-сталинизъм на Путин, казва за нея Милен Радев.

Ето пророчеството, актуално и днес:

Драги донбаски опълченци, сепаратисти, терористи и каквито още там ви наричат (вие дори не можете да си представите). Аз съм рускиня. Не ви се обаждам от Киев, звъня ви от Москва. И е видно, че никой не ви е казал истината за това каква участ ви очаква и в качеството си на каква разменна монета ви употребяват властите в Москва. 

Драги, мили мои, в името на какво сте решили да умирате? Ние тук не можем да разберем точно за какво и за кого сте готови да умирате? Ето вашите противници, също млади хора или по-възрастни – от украинската армия, от националната гвардия, които вие смятате за фашисти (не ви ли станаха много фашистите в тази държава?)  - те знаят защо умират. Знаете ли, дори не е за целостта на Украйна. Не в това е работата. Те умират за това

да оцелее тяхната страна,

която се нарича Украйна. За да може тя да се отърве от нашата проклета, жалка, робска, злобна Русия. Аз ви го казвам като местна жителка на тази Русия. Вие знаете какво се случва у нас! За да хапне (от Украйна), за да се преоблече и да отиде в Европа, където да живее щастливо и спокойно както европейците.

Както разбирате там не се планира никакъв фашизъм. Цялата беда е в това, че вие нямате причина да умирате. Вие говорите, че се сражавате за Донбас. Но за чий Донбас? Няма и не може да има страна с името Донбас. Вие може би не разбирате, че няма никога да живеете сами. Путин никога няма да разреши да живеете самостоятелно, защото на него не му трябва вашия независим живот, дори и да се опитате. На него му трябва граница, през която да вкарва оръжие, за да напада Украйна, за да няма нито един спокоен ден за нея,  през цялото време там има война, за да не може да се случат реформите в държавата. А вие сте само пушечно месо, вие сте само средство, за да обезпечите войната, и колкото сте повече, толкова по-доволен ще бъде Путин. Това е чудовище, това е сталинист, той е по рождение Мракът…той четеше Толкин. Той е от Мордор. Той е съвременен Саурон. Какво му е нужно на него – на него му трябва никой да не живее нормално.

Трябва му империя, Империя на злото

Защото да има Империя на доброто - не минава. 

И заради някакви чудовищни амбиции на този наследник на Хитлер и Сталин вие искате да усмирите? Когато сте в разцвета на живота си? Не ви разбирам…Защото за другата страна означава да умирате наистина в името на човешкия живот на своите съграждани. А вие защо умирате? За да няма нормален човешки живот в Донбас? Защо тогава наричате Донбас своя родина? Ако искате да се стреляте – ама идете на стрелбището. Постреляйте си! Там няма да има човешки жертви. 
Затова момчета, помислете! Позвънете ми, пуснете ми един е-мейл. Всеки, който види това послание,  нека го покаже на тези млади момчета, които неизвестно защо, се готвят да умират на границата (на КПП-тата) за Путин, за Сталин, за власт на Съветите.