МВР разследва договорите за пристанището на Доган и удълбочаването на плавателните канали във Варна

Министър Събев заяви, че те ще бъдат публично оповестени след като бъде направена проверката

Николай Събев

Николай Събев

Министерството на транспорта е готово да направи публични всички документи, събрани до момента, във връзка с безвъзмездното предоставяне на пристанището в ТЕЦ "Варна" на Ахмед Доган и удълбочаването на плавателните канали във Варненското езеро на стойност близо 400 млн. лв., похарчени без обществена поръчка. Това каза днес във Варна министърът на транспорта Николай Събев.

Според Събев както в случая с пристанището на Доган, така и с удълбочаването на плавателните канали във Варна всички документи сбили предадени на разследващите органи.

"За нас не е проблем да дадем достъп до тези документи, стига от МВР да ни кажат - да, това не е следствена тайна, можете да го публикувате, каза министърът. С радост ще ги споделим! Цялото разследване, с хронологията на събитията, ние можем да го публикуваме много скоро."

Николай Събев каза също, че едва след като всички документи, събрани по време на проверката по двата случая, бъдат събрани и след като МВР приключи разследването си по тях, съдът ще трябва да прецени "доколко всичко това сериозно нарушава обществения интерес".