Българите в Чикаго се простиха с Александър Дърводелски, дългогодишен председател на БНФ

Александър Дърводелски

Александър Дърводелски

Българите в Чикаго се простиха днес с Александър Дърводелски. Вчера, 4 ноември, от 18:30 ч. в църквата «Света София» в Дес Плейнс се извърши поклонение и бе отслужена заупокойна литургия в негова памет. Близки и приятели се събраха, за да отдадат последна почит към големия родолюбец.

Припомняме, че по-рано тази седмица в Чикаго на 30 октомври 2022 г. почина инж. Александър Дърводелски. Доайен на българските емигранти, съидейник на основателите на в Български национален фронт (БНФ) д-р Иван Дочев и д-р Георги Паприков, председател на БНФ и редактор на излизалото над 70 години списанието – „Борба“.

Вчера, 4 ноември, от 18:30 ч. в църквата «Света София» в Дес Плейнс се извърши поклонение и бе отслужена заупокойна литургия в негова памет. Близки и приятели се събраха, за да отдадат последна почит към големия родолюбец.

"За съжаление в последния си път не бе почетен с присъствие от българската държава или нейн чиновник – нито с реч или с венец, нито с цвете или свещичка. А не е да нямаме Българско генерално консулство в града ни", пишат от eurochicago.com.