Чрез терора в Crocus Кремъл търси повод за нова война - вероятно с НАТО

Събитията напомнят сценария с чеченската война

Нападението в концертната зала Crocus City Hall е повторение на терористичните актове на Каширското шосе от 1999 г. Тогава Кремъл обяви, че зад взривовете в Москва стоят ислямисти, но има данни че са организирани от руските спецслужби – за да настроят населението за война. Само че тогава целта беше да се оправдае последвалото нападение срещу Чечня, напомнят украински медии.

А днес? Вероятно Путин се изкушава от идеята за война с НАТО или атомни бомбардировки в Украйна.

Още преди изборите беше ясно, че след вота ситуацията няма да стане по-спокойна, напротив – ще е по-опасна. Еднозначно личи почеркът на руските спецслужби. Путин получи пълномощия на изборите, сега му е нужен просто повод за война

И това, че от сутринта Песков заговори за война вместо за „специална военна операция“ не е случайно. Явно терористичният акт е подготвен по-рано, а това с Песков е просто фалстарт.

Нека никой не ни убеждава, че в натъпканата с камери Москва може спокойно да се движи отряд от хора с автомати – еднозначно това е сценарий на спецслужбите.

Ако бяха украинци, биха организирали нападение преди изборите, а не след тях. Днешните събития дадоха на Путин предлог за действия с извънреден характер, а той отдавна го искаше.

Сега 100% ще обвиняват за терористичния акт „хохлите“  (така руснаците наричат пренебрежително украинците ), ще въведат военно положение и мобилизация, ще обявят пълномащабна война, включително срещу НАТО. Както се вижда, терористичният акт създаде прекрасно алиби за това, което без друго властта в Москва смяташе да направи. В тези неща просто няма съвпадения.

В Русия вече никой не вярваше в „денацификацията“ и „демилитаризацията“, даже руският представител в ООН Небензя каза, че един вид „демилитаризацията“ е постигната. Сега се появи ново оправдание за войната – да отмъстят за станалото. И не казвайте, че властта няма нищо общо с това.

В Русия нищо не става без съгласието на властите, дори терористичните актове. Търсете следите на организаторите в Кремъл.

Сега ще ни предложат версия с диверсанти – също толкова зле скалъпена, както онази за „терористката“ Заяц, която уж заложила бомбата в колата на Даря Дугина.

Това е като с палежа на Райхстага. Сега Русия я очаква само извънредно положение, мобилизация и война.

Сега може да забравите, че е възможно войната да свърши в близко време, този конфликт е за десетилетия. Ако започне да утихва, отново някой ще бъде застрелян или ще взривят нещо. А „с терористи не се преговаря, ще ги препикават в клозета“ – така Путин се изказа за Втората чеченска война.

И не казвайте, че полицията не е видяла подозрителните хора с автоматите на улицата. Явно някой им е наредил нищо да не забелязват. И това не са украинците, а тези, които издават заповеди от самия връх на руската власт.

Самият Песков каза, че вече вместо спецоперация ще има война, същото писаха и редица военни блогъри. И ето че веднага се появи повод.