Станишев направил заменки колкото цял Люксембург

По време на тройната коалиция заменките на държавни имоти са се превърнали в корпоративен бизнес. Това разкри по БНТ председателят на Комисията за проучване на корупцията по високите етажи на властта Яне Янев. 

Дянков: Лъжат, че раздаваме бонуси и назначаваме “калинки”

Бонуси в държавната администрация не са раздавани. Във финансовото министерство не съм похарчил нито стотинка в това направление, посочи в Нова ТВ Симеон Дянков.

Плевнелиев: До 10 дни искаме истината за атентата

Даваме 10 дни главен прокурор, вътрешен министър, шеф на НСО да бъдат така добри да си свършат работата  и да разкрият истината за атентата срещу Ахмед Доган. След това висшият политически орган на държавата ще чуе и ще излезе с решение". Това заяви президентът Росен Плевнелиев. В студиото на Би Tи Ви. 

Социалисти гушкали по 100 млн. от посредниците на газа

Не мога да не отбележа яростната атака на социалистите затова, че махнахме тримата посредници за доставка на газ. Естествено, че това много ги боли, защото това са над 100 милиона на година, които са си разпределяли. Не един, не двама, а трима, от руската тръба до тук - трима посредници по тръбите. Как няма да ги боли, как няма да им е неприятно.

Сержант Тепавичаров планирал убийството на семейството си

Най-вероятно заподозреният за тройното убийство в Пловдив сержант Георги Тепавичаров е планирал убийството на своята съпруга и двете си деца, а след това сложи край на живота си. Това разкри източник на разследването, цитиран от Дарик.

ДПС: Не вярваме на МВР, искаме европейска експертиза

ДПС настоява главният прокурор и следствието да възложат на европейска лаборатория към европейските специализирани служби да направи експертиза за нападението над почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това заяви пред журналисти лидерът на партията Лютви Местан след редовно заседание на ДПС.

Администрацията на ГЕРБ пълна с “черни каси” и “калинки”

На четвъртата година от управлението на ГЕРБ половината от състава на администрацията е подменен от „калинки",а значителна част от държавните служители получават от “черни каси” бонуси, някои от тях по-големи от министерска заплата. Това констатира партията на Меглена Кунева след проверка на всички ведомства по реда на Закона за достъп до обществената информация.