Яне Янев вади трофеи след отстрел на енергийната мафия

Тази година ще има политически трофеи. Стрелям точно в десятката, а на мушката ми е енергийната мафия, похвали се в студиото на Нова ТВ най-послушният саратник на управляващите Яне Янев от РЗС.

Борисов прати по спешност Калин Георгиев в Тел Авив

Дни преди заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента премиерът Бойко Борисов е изпратил спешно главния секретар на МВР Калин Георгиев в Израел.

Посланикът на САЩ у нас взе на мушка медийната свобода

 Българските журналисти си налагат автоцензура, твърди дипломатът Медийната свобода в България ще бъде една от основните теми, които ще следи посланикът на САЩ у нас Марси Рийс. Това обяви тя в в интервю за българското списание излизащо на английски език Vagabond.  Журналистите трябва да са отговорни, обективни и точни. Освен това те трябва да са свободни да пишат по каквато тема изберат, казва посланикът на САЩ Марси Рийс Темата за медиите е от голямо значение от гледна точка на демократичните институции. Това казва американският посланик у нас Марси Рийс в интервю за българското списание на английски език Vagabond.  Медиите са известни като четвъртата власт и са от огромно значение за демократичното общество, казва още новият американски посланик в София. "Вече говорих с много журналисти. Опитвам се да следя случващото се в медиите.

Фирма на Плевнелиев награбила земи по схемата "Цецо и кумецо"

Прокуратурата мълчи, вместо да образува дела за ощетяване на държавата Фирма, близка до президента Росен Плевнелиев също се е облажила от министерството на Земеделието по порочната схема "Цецо и кумецо". Апетитни земи се вадят от горския фонд, продават се на занижена цена на подставени лица, после се препродават няколко пъти по-скъпо на приближен на властта инвеститор – по тази тактика кумът на Цветан Цветанов е придобил дюните в Несебър, но тя се повтаря и в други сделки с апетитни земи по морето, разкрива Биволъ. На 19.11.2010 г. Министерството на Земеделието продава терен от 8902 кв/м. на фирмата "Крим 2002" за 316 666,67 лв. или 35 лв на кв/м. На 20.09.2011 Крим 2002 продава същия терен на инвеститора "Форт Нокс" ООД за 900 000 лв. или близо три пъти по-скъпо от цената на закупуване от държавата. Инвеститорът може да потрива доволно ръце, защ

Заради атентата в Сарафово лекари се винят в самохвалство и слаб професионализъм

Атентатът на бургаското летище стана повод за скандал между лекарите от столицата и морския град. Специалистите от МБАЛ Бургас АД, които в критичните първи часове оказаха помощ на израелските туристи след мощния взрив на летището в Сарфово и спасяваха човешки животи, са възмутени от високомерното поведение и изявленията на медици от софийски болници. Лекарите от Бургас разпространиха по този повод нарочно писмо, предоставено на медиите. В него се казва: „От шест месеца софийски медици се опитват да присвоят успехите на колегите си от Бургас и техните заслуги, признати от целия свят. Факт е, че в първите, критични часове след атентата, бургаските лекари не допуснаха жертви сред ранените, спасиха всички докарани в болницата израелци и ги стабилизираха. Лекари от други клиники дойдоха да помагат, но едва в нощните часове, когато всички ранени вече бяха по отделенията.  В същото време, медици от оп