Полицаи на границата: Мигрантите са готови да ни разкъсат, много случаи се прикриват

„Всеки ден има гонки с автомобили, които превозват бежанци. Станали са много нагли, никакви разпореждания не се спазват, пред нищо не се спират и са готови на всичко, за да си осъществят целта. А ние плащаме с животите си“, заявиха пред bTV полицаи, които пожелаха да запазят анонимност и говориха със скрити лица и променени гласове.

„Караме по тях. Винаги се стига до инцидент и се молим да няма жертви. Те правят всичко на всяка цена. Най-фрапиращият случай, за който знам, е през 8 областни дирекции. Спират ги чак в София. На Малко Търново е имало сигнал за неподчинение. Всички колеги в столицата бяхме длъжни да ги спрем. Може да ги следваме от Бургас с Видин, но на границата вече спираме. Помислете какво ще се случи, ако сложим шипове на кола, а тя катастрофира и мигрантите пострадат. Може да се стигне до отнет човешки живот заради това, а аз да се изправя пред съда“, казаха още полицаите.

"В момента началниците, които са на ръководни позиции, нямат смелостта да поемат отговорност. Те са там, за да вземат просто заплати и не ги интересува дали хората, които ще изпратят на терен, са подходящи за работата", заявиха полицаите ловци на трафиканти.

"Не мен са ми дали една униформа, кубинките са ми скъсани. Оборудването, което имам от МВР, е един пистолет, едни белезници и лютив спрей. Всичко, което имам по колана, е лично закупено. Бронежилетките, които имаме, са с изтекъл срок на годност и не се знае дали ще спрат дори пистолет "Макаров". Няма шанс да спрат нож. На границата сме по сам човек, а когато нямаме радиовръзка и телефоните ни не работят, трябва да се крием от тези бежанци, защото те ще ни разкъсат. Има случаи на паднали колеги, на убити и много ранени служебни кучета на границата, но това всичко се прикрива. Ние много добре знаем как да
действаме, но инструкциите са такива, че какво и да направим, ще бъдем виновни. Според мен в МВР ще назрее бунт", смятат полицаите.

Според тях са необходими законодателни промени, а повечето от колегите им са опасни сами за себе си, защото не могат да боравят с оръжие.