Путин иска Авдиивка да бъде превзета до Нова година, след като не стана до 1 декември

Не всички са доволни от тази заповед

Владимир Путин

Владимир Путин

Владимир Путин е наредил на армията си да превземе град Авдиивка в украинската Донецка област до края на годината, предаде БГНЕС. Кремъл иска да „започне годината с победи на фронта“, след като всички опити на окупарторските сили да превземат града до обявяването на президентската кандзидатура на Путин или поне до неговата "пряка линия" не успяха.

Според руски медии, желанието на Путин е не просто превземане на Авдиивка, а това да стане "възможно най-скоро".

В същото време не всички са доволни от тази заповед на Москва, защото руската армия търпи големи загуби в битките при Авдиивка със защитниците на Украйна - до 600 души на ден.

"Ако сега от 200 до 600 войници на ден умират и губят ръце и крака край Авдиевка, можете ли да си представите какво ще стане, ако засилим щурмовете? Ето, мобилизираните започнаха да се бият по-зле. Някой им каза, че ще има демобилизация, така се надяват да оцелеят. Някои дори се прострелват в крака, за да не тръгнат на щурм. Знам два такива случая. И сега като капак това бързане..." - оплаква се един от руските офицери.

Окупаторите смятат, че е възможно да превземат Авдиивка преди Нова година, но се съмняват, че това нареждане ще бъде изпълнено. По-рано Путин беше поставил задача на армията си да превземе града преди 1 декември.