Разядка на майстора

По-известна е като кьопоолу, но е много по-вкусна

снимка: За жената

снимка: За жената

Необходими продукти:

2-3 патладжана
2 печени червени/зелени чушки
2-3 стръка пресен чесън
1 връзка магданоз
зехтин
оцет
щипка захар
сол

Начин на приготвяне: 

Обелете и нарежете патладжаните на кръгчета, с дебелина около 1 см. Осолете ги за 10-15 минути, за да падне от тях чернилката. Измийте ги и ги подсушете.

През това време нагрейте малко мазнина в тефлонов тиган (олио или зехтин за готвене) и когато добре загрее изпържете патладжаните на средно силен огън. 

През това време нарежете печените чушките – както се реже картоф за мусака, по същия начин нарежете и изпържените патладжани и ги смесете докато се получи балансирана смес. Към нея прибавете измитите и нарязани на ситно пресен чесън и магданоз. Добавете сол, щипка захар, зехтин и оцет, разбъркайте всичко много добре. Опитайте го разядката и ако е нужно добавете още от посочените по-горе подправки. 

Сервирайте в подходяща салатна чиния, като може да украсите със стръкчета пресен магданоз и маслини.