Необходими продукти:
500-600 гр. свински ребърца
Соев сос
Салатен микс (по ваш избор)
6-7 смокини (по ваш избор, а може и да бъдат смесени няколко сорта смокини)
Лимон
Зехтин
Начин на приготвяне:
Подгответе ребърцата за печене– овкусете ги със соевия сос и ги оставете да поемат от ароматите му за около час.
Сложете ребърцата на скарата, която предварително сте загрели, и печете от всяка страна по 6-7 минути, като ги обръщате няколко пъти, докато месото и от двете страни се е изпекло равномерно.
През това време пригответе салата със смокини – измийте микса, изцедете го в гевгир и към него прибавете нарязаните на половинки или четвъртинки смокини. Овкусете с лимон и зехтин.
Поднесете ребърцата със салатата като ги подредите в голяма плоска продълговата чиния.
Чаша изстудено бяло вино (а може и червено вино с бучки лед) ще подсили вкуса на ястието, а насладата ще бъде незабравима.
Още от Магии в кухнята
“Призракът на печената тиква” в зимна баница (по Душко Добродушков)
Тиквата е присъствала неизменно на трапезата на нашите предци, но особено през зимата с нея могат да се направят истински магии в кухнята
Никулден е – без шаран на трапезата празникът не е истински
Три изпитани рецепти, за да приготвите незабравимо ястие в чест на свети Николай Чудотворец
Три вида вкусни пухкави мекици
Да похапнеш мекици в деня на свети Сава – благословия за здраве и благополучиe