Румен Христов: Нито един депутат на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи новия проект за кабинет

Лидерът на СДС отказа обаче да каже дали е търсен от ПП за разговори

Румен Христов

Румен Христов

Не виждам възможност да се състави кабинет в това НС. Няма нужната депутатска подкрепа…Вървим към избори. Това заяви в ефира на БНТ лидерът на СДС Румен Христов.

Пробойните за мен са на първо място в компенсациите, които бяха закъснели, което изигра лоша шега на нашата икономика. Некомпенсирането на високите цени на тока доведоха до високата инфлация в страната, посочи партийният лидер.

По думите му този парламент е ялов, защото не приема важни закони. Но затова пък следващият парламент ще може ударно да приема тези закони, които още не са готови сега, смята Христов. 

Според него има теми, които са с национална значимост и трябва да бъдат подкрепени – темата по Македония, изгонването на руските дипломати. Но политиката сега трудно може да се осъществява с тази конфигурация в парламента и тези отношения между политическите формации.

Румен Христов подчерта, че от ПГ на ГЕРБ-СДС няма да има нито един депутат, който да подкрепи новия проект за кабинет. Няма как да имат друга позиция по този въпрос, след като съвсем скоро гласуваха за оставката на правителство, съставено от същите хора.  

Запитан дали е търсен за разговори от ПП, Христов отказа да отговори. 

А по въпроса за лидерството на Бойко Борисов, Христов бе лаконичен: Борисов е добър лидер, успешно си води партията и има успешни избори. Въпрос на партията е кой да бъде лидер на ГЕРБ, никой не може да подлага неговото лидерство.