Силва Дончева: Скоро нашите нещастни македонски братя ще разберат по най-болезнения начин една горчива истина

2021 г. ще премине отново през здравословните проблеми на Ковид 19

Силва Дончева

Силва Дончева

Идват нов вид политици, с изненадващи идеи, силно предразположени към диктатура

Бойко Борисов ще има сблъсък с Нептун, транзитиращ през Риби, което е опасно , казва пред Faktor.bg топ астрологът

Интервю на Филипина Бондокова

- Г-жо Дончева, преминахме през година на изпитания. Вие като астролог предупредихте в края на декември 2019 г. в интервю за Faktor.bg:  „Гответе се за реална и тежка промяна.“ Каква информация носят сега планетите и какви са астрологичните тенденции. Кой ще е Управителят на 2021 година?

- Ключовото въздействие за 2021 г. е царският съвпад между Юпитер и Сатурн на фона на съзвездие Козирог и знака на Водолей, както за 2020 г. ключов беше съвпадът Сатурн – Плутон. Този съвпад ще определя мощни влияния за 20 години напред, допълвайки 30-годишните влияния на Плутон и Сатурн. Предишният такъв съвпад например беше преди падането на Кулите-близнаци в Ню Йорк. Затова очакваме в следващите месеци определящи големи световни събития.
За съжаление по-силната планета при този съвпад е Сатурн, който ще определя тенденции към повече дисциплина и контрол, сериозни административни ограничения в много сфери на живота, засилваща се намеса на държавните институции в бизнеса, финансите и дори в личния живот на хората. Сатурн ще толерира точните науки, научното знание, мащабни високотехнологични строителни проекти, приоритет на технологичния контрол върху всички сфери на живота, статиката, разширената бюрокрация, намесата на държавата във все повече детайли от бита на хората. Съвпадът във Водолей означава, че на преден план излиза изкуственият интелект, свързан с мощните възможности на свръхкомпютрите за обработване, анализ и разпределение на всевъзможни данни, роботизацията, разширяващата се дигитализация, безкрайни иновации и нововъведения в технологиите.
Юпитер просто ще разшири тази свръхкомуникация в световен мащаб, и то пак дигитално. Юпитер за съжаление няма да се разгърне като реални пътувания, спорт и срещи. Юпитер като символ на пътуванията, образованието, философията, търговията и спорта ще е онлайн във Водолей.
Към всичко това през 2021 г. ще се прибави и напрегнатият аспект на Юпитер и Сатурн към Уран в знака на Телец и съзвездие Овен. С една дума, ще има тежък финансов сблъсък, до степен на военни действия в определени ключови региони за преразпределение на световните капитали. На практика ще има и дрънкане на оръжия, включително високотехнологични. Ще е налице сериозна финансова криза.

- Вие сте историк, а във вашите анализи нерядко сте правили връзка с исторически модели, които могат да послужат като навигация за предстоящи събития. Ако се върнем назад във времето и видим какво се е случило при подобни звездни конфигурации, какво общо можем да намерим с историята и предстоящата 2021 година?

- За аналог в светoвната история едва ли можем да мислим, защото това, което се случва в момента, е доста ново и уникално. С този съвпад на Юпитер и Сатурн започва един период от 160 години, когато срещите им ще са във въздушни знаци. Цикълът обикновено е през около 600 години. Разликата обаче е, че през 1912 г. започна епоха на Водолей и така преобладаващ елемент става въздушният. А това означава свръхдинамика и забързаност на процесите, преобладаването на интелекта, на бързата и оригинална мисъл, на свръхтехнологиите, на космическите изследвания, на глобализацията и свръхкорпорациите, на мрежовите системи и дигиталните връзки. Това е епоха на възходи и необикновени заложби, но и на опасности. Може да има отдалечаване от природата, от реалния контакт между хората, скъсване на знанията за Бога. Възходът е чрез развитие на телепатията, левитацията, телекинезата, свръхсъзнанието, ясновидството и ясночуването, но до този момент има много време и не е това в следващите 20 години. Това ще е период на борба за свобода, тъй като ще се засили контрола над човека.

- Предстои интересна за България година от политическа гледна точка. Президентът Румен Радев посочи 28 март 2021 г. за провеждане на парламентарните избори. Бихте ли разтълкували тази дата? Питам Ви, защото през юли т.г. вие предупредихте, че антиправителствените протести са започнали на неподходяща дата, което бележи неуспех, имайки предвид фазите на Луната и ретроградния Меркурий.

- Проблемът на датата 28 март е какво може да стане, ако кризата с Ковид-19 не е отшумяла, каквито тенденции реално има. Това може да предизвика доста напрежение и спорове или дори колебания и съмнения, възможно отлагане на вота или нови правила за гласуване. Характерно за датата е, че има раздвояване на влиянията. Има някаква множественост, всичко е по две, по три. Възможно е да има неочаквани и нови предизборни коалиции, всеки да търси обединение. Същевременно ще има много нечестност, манипулации и лъжи. На практика обаче статуквото ще се повтори в нов вариант. ГЕРБ вероятно ще спечели повече гласове, но на практика те ще са почти изравнени с позициите на БСП. Ще последват коалиции, които са с 3-4 и повече участници. Ще има голяма бъркотия и хаос. Основната тенденция е за нестабилност, неустойчивост и неяснота. Годината същевременно ще е изпълнена с протести и недоволства поради тези трудно разрешими казуси. Ще са налице огромни финансови и икономически проблеми, които ще взривяват народното недоволство, фалитите и загубите ще са често явление. Поради съвпадите обаче още от миналата година се очаква нов политически проект от съвсем различна величина. Той вероятно ще се роди заедно с новото време за света и Европа. Това ще са нов вид политици с изненадващи виждания и идеи, но силно предразположени към диктатура, сухи, интелектуални и не особено емоционални. Не съм сигурна, че това ще ни хареса, но всяко ново време си има своите нови герои.

- Бойко Борисов заяви, че премиерският пост след изборите няма да е негова цел, по-скоро ще се съсредоточи върху партийната работа и укрепването на ГЕРБ. Това последен мандат ли е за него като министър-председател? Каква е звездната му карта за 2021 г. като партиен лидер и държавник?

- Що се отнася конкретно до Бойко Борисов като министър-председател на България, неговият хороскоп, доколкото гадаем часа му на раждане, е сложен. И през 2021 г. той ще има сблъсък с Нептун, транзитиращ през Риби, което е опасност от измами, трудни решения, вътрешно раздвоение, усещане за самота и сложни, дори невъзможни коалиции, чести смени на посоките, като цяло неспокойствие. Като препоръка може да се предложат активни действия, по-твърдо следване на вече избрани позиции, никакво отпускане и изолация, винаги трябва да се работи в групи, дори в невъзможни коалиции. Водеща и правилна е екипната работа. Самотата не се препоръчва под никаква форма, въпреки опасността от измами и подвеждане.
Бойко Борисов трябва да търси подкрепа в международни проекти, международно сътрудничество и ангажименти и да утвърждава по възможност добрия имидж и възможности на България в света.

- Да очакваме ли благоприятно развитие в отношенията между РС Македония и България след наложеното вето над преговорния процес за присъединяване към ЕС?  Виждате ли катарзис в Северна Македония и бъдеще в Европейския съюз?

- По отношениe на македонския въпрос не се вижда светлина в тунела. Опасенията са ми, че има външно влияние за тази непримиримост на българската позиция. От друга страна, дори това да е така, това е най-правилната позиция и тя е добре да бъде отстоявана. Както се казва, външният натиск е за добро. Независимо от мотивите, чест прави на правителството да отстоява твърдо българските интереси по отношение на Македония. Същевременно има постоянни велики сили, които ни разделят. За Македония проблемът не е с България, а за съжаление с Косово и това тези наши нещастни братя ще разберат в краткосрочното бъдеще по най-болезнения начин. Жал ми е за Македония, защото я харесвам и обичам, много е глупава и недалновидна обаче тяхната политика.

- На какви здравословни проблеми да обърнем внимание през 2021 г.

- Що се отнася до здравето, 2021 г. ще премине отново през здравословните проблеми на Ковид-19 във вариации. Ще има трета вълна на вируса, ще има и доста обърквания и проблеми и поради ваксините, както и заради всякакви други заболявания, които ще се активират вследствие на всички тези процеси. 2020 г. беше свързана с втвърдявания, фибрози, отлагания на лечения, сериозни проблеми с възрастните хора. Навлизането на Сатурн във Водолей ще засили рязко сърдечно-съдовите заболявания, атеросклеротичните им прояви, вследствие на което ще има повече инфаркти. Водолей ще усили и ритъмните проблеми в сърдечно-съдовата система, което ще доведе и до повече сърдечни арести, задълбочаване на състоянията на сърдечна недостатъчност. Този знак е обвързан и с нервната система, невролозите ще имат в следващите 30 месеца повече работа. Ще спрат добрите аспекти с Нептун и ще се задълбочат освен инфекциозните заболявания, но и психиатричните. И психиатри, и психолози ще бъдат затрупани с работа. Внимание трябва да се обърне и на хората със заболявания на щитовидната жлеза, която също ще бъде буферна система срещу стреса в комуникациите и финансите. Ще има и съответните взаимовръзки и със състоянието на половата система и при жените, и при мъжете.

Какво вещаят звездите за всяка една от зодиите?

Овен:
Представителите на Овен, особено родените в първата половина докъм 8 април, ще могат да си отдъхнат и ще имат една много успешна и добра година. С внимание обаче трябва да живеят родените след 12 април докъм 21 април. Те могат да се сблъскат с някои неприятности и като лично здраве, и като сложни взаимоотношения в професията и в семейството си. Те могат да бъдат заблудени.
Телец: 
За родените под знака на Телец до 2-3 май годината ще е определено пълна с изненади и по-трудна. Необходимо ще бъде да въведат  финансова дисциплина и самоконтрол при харченето на парите. През годината ще попаднат сред нови хора. Родените във втората половина на Телец ще имат много по-спокойна и успешна 2021 г. И могат да надграждат постиженията си. Личният им живот също ще е мирен и приятен. Ще могат да пътуват повече.
Близнаци:
За родените през първата половина на знака на Близнаци 2021 г. ще бъде много по-добра, ползотворна и изпълнена с нови запознанства и връзки. Те могат да започват нови проекти, да се запознаят с нови хора. Не такова е обаче положението за родените след 10 юни. Те за съжаление ще бъдат объркани, по-самотни и често разочаровани във връзките си. Не трябва да остават сами. Могат да се сблъскат и с измами и заблуждения. Трябва да търсят решения в чужбина или чрез пътувания.
Рак:
Родените под знака на Рак след 14 юли ще имат една нелесна година. Те могат да очакват повече конфликти и сложни семейни и партньорски взаимоотношения, включително и в бизнес плановете си. За останалите родени под знака годината ще е доста по-успешна и добра. Те ще имат нови приятелства и нови договори. Най-щастливи и весели ще се чувстват родените от 21 юни до 1 юли. 
Лъв:
Годината ще е добра за родените под знака на Лъв след 8 август. Те още няма да чувстват влиянията на Сатурн и Уран. За тях годината ще е средно добра и по-скоро позитивна. Трябва обаче да разчитат главно на себе си и да са здраво стъпили на земята.
Родените обаче в първата половина на знака ще имат една изпълнена с изненади и обрати година. Могат да се срещнат с раздели и разочарования, дори да загубят пари.
Дева:
Родените под знака на Дева до 7-8 септември ще се радват на една успешна и много ползотворна година. Ще бъдат оценени подобаващо в работата си, ще имат повече пари, успешни връзки и приятелства. Родените обаче между 11 и 15 септември ще бъдат по-объркани и тревожни, те ще имат някои лични разочарования. Родените пък в самия край на зодията ще постигнат стабилни професионални успехи и развитие.
Везни:
Родените под знака на Везни, особено до 6-7 октомври, ще имат една доста успешна и приятна година. Те ще могат да пътуват, ще имат повишение в позициите си и развитие в работата си. Личните им дела ще са спокойни и в радост.
Повече внимание към околните и за здравето си трябва да обърнат родените след 12 октомври. Те няма да се чувстват много добре през 2021 г. Могат да имат разочарования и проблеми и в личен, и в професионален план.
Скорпион:
Родените под знака на Скорпион, особено в периода 21 октомври - 6 ноември, през 2021 г. навлизат в турболентна зона. Те ще имат изненади и препятствия по пътя си. Могат да имат разочарования от връзки и приятелства, както и загуби на финанси. 
Много по-успешни ще са родените след 11-12 ноември. Те ще вървят нагоре, ще имат професионални и финансови постижения, ще пътуват често и ще бъдат оценени подобаващо от семейството и приятелите си.
Стрелец:
Родените под знака на Стрелец докъм 6-7 декември през 2021 г. ще могат да тръгнат по нови пътища. Ще имат добри предложения и възможности, ще срещнат добри приятели. Много по-сложен ще е животът през 2021 г. за родените между 9 и 15 декември. Те ще се чувстват по-самотни и дори предадени, ще вземат трудно решения, ще пътуват и ще търгуват по-трудно.
Родените в самия край на знака ще имат повече успехи и по-добри връзки, могат да започнат нещо съвсем ново. 
Козирог:
Родените в началото на зодията докъм 2-3 януари навлизат все повече в добър и радостен период. Те ще започнат нови връзки, ще имат по-добри делови предложения, ще изкарат повече пари. Това ще компенсира предишните по-трудни години.
С повече напрежение ще живеят обаче родените под знака на Козирог след 13 януари. Те ще са в по-трудна ситуация, могат да се почувстват по-самотни, да имат изненади сред колегите си, могат да изгубят позиции. Трябва да пазят и собственото си здраве.
Водолей:
Навлизането на Сатурн в знака на Водолей ще изправи родените под този знак в по-трудна ситуация. Това важи за родените до 5-6 февруари. Те ще трябва да пазят здравето си. Могат да имат сблъсък и разочарования  от приятели, дори да загубят пари. Могат да допуснат грешки в преценките си.
Родените през втората половина на знака на Водолей ще са доста по-спокойни и успешни. Те трябва да пазят статуквото и да го разширяват и развиват. Те могат да имат нови връзки и запознанства, да започнат нов и бърз проект..
Риби:
Най-добре и най-успешни ще се чувстват през 2021 г. родените под знака на Риби до 5 март. Те ще имат изненадващи предложения и победи, добър имидж и нови приятелства и запознанства. Могат да спечелят повече пари.
Родените обаче между 10 и 15 март е подходящо да внимават за здравето си. Те могат да се чувстват и по-самотни и объркани, трудно да вземат решения, да бъдат наивни и дори глупави. 
Най-чудесно ще се чувстват родените в самия край на знака. Те ще са стабилни, с професионални успехи и с неочаквани печалби.