Напрежение в социалното министерство - зам.-министър напуска с тежки обвинения

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

На път е да избухне скандал в социалното министерство, след като Десислава Стоянова - един от четиримата заместници на Иванка Шалапатова, обяви, че напуска с открито писмо до медиите. В него тя отправя тежки обвинения към ведомството, макар и с твърде витиевати и лишени от конкретика мотиви. 

"Когато „управлението на политиките“ се заменя с „управление на нещата“ бавно покваряваш стандартите, разконцентриран си защото си обсебен от други интереси, сипеш фалшиви обещания и неистини, облечени в „кухи“ фрази с манипулирана информация. Това заражда безплодна надежда за благосъстоянието на хората. Това не е ценностен морал, който дава тласък на обществото напред, а е тегоба, която слагаш към най-уязвимите групи на обществото", пише в писмото си Стоянова, която от днес вече не работи в министерството. 
Тя мотивира решението си с несходство в приоритетните политики на министерството.

Припомняме, че друг заместник на Шалапатов - Мая Василева, оцеля на поста си само до октомври, когато бе сменена от премиера без мотиви. Шалапатова, която остана с трима заместници, смени и някои от шефовете на подопечните й агенции.