Спешно: Мати Украйна търси помощ за бедстващите от трагедията с Каховската ВЕЦ

Председателят на „Мати Украйна“ Олена Коцева обяви, че търсят помощ за бедстващите хора след взривената от окупатора Каховска ВЕЦ. 

Ето какво написа Коцева на страницата си във Фейсбук: 

„Скъпи приятели! Моля за помощ всички! 
Знаете че руЗЗките терористи са взривили Каховската ВЕЦ и сега водата от Каховското водохранилище, нивото на което достигна до максимални нива, залива населени места. Това зверство отдавна е планирано. И ако някой от вас има с  нещо да помогне от списъка, моля ви помогнете!!!!

Нашите партньори от Черновци, с които работим от самото начало на пълномщабната агресия на руЗЗЗия срещу Украйна, ще заминават в пострадалите региони (Херсонска и Миколаивска област) и ни помолиха да им помогнем! В Украйна спешно се нуждаят от следните неща (виж списъка по-долу) и ако случайно имате нещо в наличност и можете  да ги дарите - ще ви бъдем много благодарни, защото  има много хора и животни в беда. Те остават БЕЗ НИЩО, защото домовете им са под вода, а руските фашисти продължават да ги обстрелват, за да пропречат на евакуация на мирното население! Утре ние товарим нашият микробус, който ще потегли в петък сутринта рано за Черновци. Ситуацията е патова и е важно да се реагира бързо! А нашият екип няма да успее да обиколи магазините, за да се справим с тази задачка!

Ето и спъсъкът: 

1) термоодеяла (термофолио- има ги по ловджийските магазини като Декатлон, Вип и др. ); 
2) надуваеми лодки , 
3)  спасителни жилетки , 
4) СУХА храна (гранули) за котки и кучета.

Ако можете да помогнете с нещо, носете го в нашият център на ул. Царибродска 136-142!

Утре ще бъдем там до късно! Най-малко до 20:00 ще ни намерите на адрес!“