снимка: Faktor.bg
Просто и лесно, но изключително вкусна ястие
Необходими продукти:
4-5 картофа
4-5 моркова
5-6 малки лучета
350 гр. гъби
200 гр. чери домати
2-3 чушки сиврия
2 тиквички
2 главички чесън
1 ч.ч олио
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете зеленчуците, които ще готвите. Нарежете картофите и морковите на едри резени, на кубчата тиквичката, чушката сиврия и ги сложете в подходяща тава за печене. Към тях прибавете измитите гъби, лук, чесън (ако са много големи – нарежете ги на две или четири), чери доматките. Залейте зеленчуците с олиото и добавете сол на вкус, разбъркайте и ги сложете в предварително загрята фурна. Печете зеленчуците за час на 200 градуса, след което ги запечете, за да се изпари част от водата, която се отделя от тях докато се готвят.
Преди да го поднесете, може да поръсите със ситно нарязан пресен или сух магданоз (ако обичате тази подправка).
Ако не можете да изядете гювеча, от останалата част може да приготвите страхотна крем супа.
Достатъчно е само да пасирате зеленчуците и да прибавите към тях готварска сметана, за да се получи гладка смес. Ако е много гъста, добавете и малко прясно мляко, за да я разредите. За да подсилите вкуса на крем супата, поръсете и малко самардала.
Следете с Фактор
Орбан: На 12 декември вътрешните министри на ЕС ще подкрепят София и Букурещ за Шенген
- 20:50, 23 Ноември, 2024
ИТН: Не гарантираме, че Силви Кирилов ще откаже номинация за премиер, ако оглави НС
- 20:38, 23 Ноември, 2024
Мартин Димитров: Няма разцепление в ПП-ДБ - обяснихме, че ще гласуваме различно
- 20:12, 23 Ноември, 2024
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене