Amnesty е в морален банкрут, обявиха авторитетният Times и Daily Telegraph

Организацията се е превърнала в рупор на путиновата пропаганда

Авторитетният Times и Telegraph обявиха, че Amnesty International е в морален банкрут

На-авторитетният британски вестник и The Times и популярното издание The Daily Telegraph упрекнаха хуманитарната организация Amnesty International, че е изпаднала в морален банкрут – заради скандалния доклад за войната в Украйна, в който украинската армия е упрекната, че с присъствието си в украински градове е застрашила цивилни лица.  

„Активистите, които декларират своите хуманитарни опасения, понякога може да не успеят да схванат фундаменталното морално разграничение между справедлива и зла кауза. Amnesty International, благотворителната организация за правата на човека, ни демонстрира пример за несравнима глупост.“

Вестникът посочва, че екипът на организацията, който е проучвал случаите на затворници на съвестта, „определено се е заел да разбие доверието в себе си, служейки като рупор за пропагандата на режима на Путин“.  

Авторитетното издание определя доклада на Amnesty International като „несериозен фейлетон за Украйна, който позорно сипе обвинения и клевети жертвите на агресията“. Следователно, Amnesty International да има благоприличието да напусне сцената, обобщава The Times.

Друго британско издание - The Daily Telegraph, отбелязва, че за тези, които са следили дейността  Amnesty International през последните години, не е изненада атаката срещу Украйна, защото се е осмелила  да се защитава срещу Русия и по този начин според доклада изложила на риск цивилни.

„Организацията, която някога беше фар на надеждата за политическите затворници, де факто се превърна в издънка на Stop The War. Сега тя работи със същия дневен ред като други групи в периферията на крайнолявата политика, прокарвайки същите хардкор антизападни мании.“ - пише The Daily Telegraph.

Превод Faktor.bg