В "Нощта на музеите" показват изложба „Коприна и сребро”

Националният археологически институт с музей при БАН и Общински културен институт „Музей за история на София” представят изложбата „Коприна и сребро”. Тя е част от културната програма на Международния ден "Нощ на музеите" в София.

Кан събира за 66-ти път елита на световното кино

Триизмерният филм "Великият Гетсби" ще открие тази вечер 66-тото издание на международни кинофестивал в Кан.  Екранизацията е по едноименния роман на американския писател Франсис Скот Фицджералд. Режисьорът на лентата -австралийския режисьор Баз Лурман, е избрал за главната роля е холивудската звезда  Леонардо ди Каприо. Очаква се творбата на Лурман, която не участва в конкурсната програма, да се  превърне в хит. Водеща на церемонията по откриването ще е френската актриса Одри Тоту. А по червения килим освен ди Каприо ще минат още звезди като Марион Котияр, Робърт Редфорд, Мат Деймън, Бенисио дел Торо, Майкъл Дъглас. Братята Коен, Стивън Содърбърг, Франсоа Озон, Джим Джармуш и Роман Полански са сред 20-те режисьори, чиито филми ще се борят за "Златната палма" в Кан. Председател на журито е американският режисьор и п

С благословията на Ищар Рафи ще се бори за №1 в “Като две капки вода”

Дни преди да се преобрази като Ищар в шоуто „Като две капки вода”, Рафи се срещна с истинската Ищар. За да изненада израелската дива, бургазлията взе експресен урок по иврит от музикалния педагог Етиен Леви и старателно научи няколко фрази на родния й език.