"Глупави" яйца - стара испанска рецепта

От кухнята на Иван Звездев

Необходими продукти

6 филии хляб - стар и сух хляб - 300 грама
2 ск. чесън
8 стр. магданоз
100 мл.прясно мляко
2 бр. яйца


Начин на приготвяне

За тази рецепта се използва стар и твърд хляб. 

Много ситно се нарязват чесън и магданоз. 

Пет, шест филии се слагат в купа и натрошават. Към тях се добавя нарязаните чесън и магданоз. 

Налива се прясното мляко. Разбърква се добре. 

Разбиват се двете яйца добре в малка купа и се слагат при хляба. 

Всичко се размесва много добре. Сместа не трябва да е течна, а просто да е сочна и да може да се оформя.

Така сместа с оставя да отлежи около 30 минути. Загрява се олио, с лъжица се взема от сместа и слага в тигана.

Пържи се по 3-4 мин от всяка страна. Глупавите яйца се изваждат върху салфетка за кратко и поднасят. 

Сместа може да се обогати с малко парченца шунка, пушена риба или сирене.

(zvezdev.com)