Николай Василев в „оПозиция“: Защо вицепрезидентът Йотова предизвика звучен македонски шамар от Рейкявик за България

Николай Василев

Николай Василев

Звучен македонски шамар от Рейкявик за България или как вицепрезидентът Йотова стана повод да бъдем наругани на световната сцена?

Удачен ли е подходът на българските държавници и политици към Република Северна Македония и как може да бъде преодоляна неистовата конфронтация между двете държави?

 Как да си обясним реверансът на служебния кабинет към Сърбия с откриването на почетно консулство в Благоевград и то на знаковата дата 19 май - денят на преврата от 1934 г., осъществен не без съпричастността на кралска Югославия? 

И още: засилва ли се руското влияние у нас, след като руският посланик се поклони пред съветските паметници в София и Пловдив, охранявана от полицията?
Защо енергийният министър от служебния кабинет отново заговори за реанимирането проекта АЕЦ "Белене", а президентът подкрепи участието на Русия и Беларус в олимпийските игри догодина? 

Чуйте коментара на Николай Василев в предаването "оПозиция" с Горан Благоев на сайта Faktor.bg в неделя, 21 май от 19.00 ч. Може да ни следите онлайн и във фейсбук-страницата и в ютюб-канала Faktorbg.