Арх. Мариана Везнева: Започна краят на света, влязохме в нов космически цикъл

Видях страшна картина в житните кръгове - красиво момче  с опашка на скорпион, която го убива – това е политиката, казва жената, която разчита пиктограмите - посланията на космическия разум

Мариана Везнева е архитект, феномен и учен-изследовател, известен автор на езотерична литература, носител на приза за феномени - статуетка "Златен феномен". Член-кореспондент е на Международната академия по информатизация към ООН.

Интервю на Мая Георгиева

-  Г-жо Везнева, общувате с космическата енергия, бяха ли предизвестени протестите в България?

- Сега се спускат енергии от Космоса. Тяхната цел е хората да се събудят и да се бунтуват. Съвсем естествено събудените хора по цял свят да започнат да искат своите права. Още в най-ранните пиктограми имаше един петел – а това е символът на събуждането. Тази пиктограма се появи още през 1991 година, когато започнаха да се показват за първи път странни изображения по нивята. Това беше знак, който ни казваше, че хората трябва да се събудят и да мислят какво става. А това, което става, е че до 2020 г. 40% от националния доход ще отива за възстановяване на природата след катаклизми. За това, че природата е унищожена, затова, че ни застигат непрекъснато пожари, наводнения, земетресения, все събития, за които аз не преставам да мисля и да пиша. И ако политиците не започнат да работят за това как да спасим природата, а не само за личните си облаги, нещата у нас няма да се оправят.

- Повече от два месеца хората са на улицата и искат оставката на кабинета Орешарски,  какво можем да очакваме да се случи – постепенно недоволството да бъде потушено или протестите да ескалират?

-  Сигурна съм, че протестите, които започнаха още през февруари ще продължат и през есента, а може би и през зимата. Дори мисля, че улично напрежение ще има до момента, в който се направят нови избори. Няма как това да се избегне. Дали ще има Велико народно събрание или не - не мога да кажа със сигурност, но нови избори ще има скоро и в следващия парламент ще влезе непременно гражданското общество. Защото в момента България е разделена на две части. Към първата принадлежат бедни пенсионери и безработни, които не могат да си намерят подходящо място, и млади, хубави, интелигентни българи, които не искат да напускат Родината. Във втората група, която е една друга категория, влизат родните политиците. Това са същества, които мислят само как да вземат властта, да задържат по-дълго кокала. Но е видно, че това не може повече да продължава. Затова сме свидетели на толкова много природни бедствия – наводнения, земетресения, пожари, които трябва да ни накарат да се замислим за много по-сериозни неща от това да докопаме властта. 

-  Има ли според вас кукловоди, които режисират протестите и контрапротестите у нас, какви сили стоят зад тях?

- Не мога да кажа абсолютно категорично дали протестите са режисирани. Когато гледам недоволните граждани, аз виждам млади и интелигентни хора, които са излезли, защото искат да останат да живеят в родината си, но и да имат един достоен живот. Защо България да не бъде една хубава, привлекателна страна, при тази прекрасна природа, а младото поколение, да намери своята реализация тук. За мен тревожното е друго – че вече почти всяко второ семейство има дъщеря или син, който е заминал в чужбина, за да търси реализация и достоен живот вън от България. Защото тук няма работа за младите. Има работа само за чалгата, това е музиката, която се пуска и слуша, това е културата която ни се набива. У нас има място за бандитите, за съжаление, но не и за кадърните и талантливи млади българи. Виждате и в повечето медии какво излиза - само клюки и евтини истории, но за сериозните неща няма място. А има тревожни проблеми, които  не стигат до вниманието на обществото. 

 - Каква е перспективата пред новите политически субекти, които се роят напоследък,  ще имат ли шанс да направят  промяната, към която толкова много се стремим ?

- Всеки, който иска да влезе в политиката, го прави с една единствена цел – да печели пари. Как може пенсионерите – ето аз имам над 30 години трудов стаж в един престижен институт, запазила съм хиляди къщи, които станаха сега жилища на мутрите, да оцелявам с една пенсия от 285 лева – как се живее с толкова пари. Затова у нас всеки иска да се докопа  до властта, защото това му носи пари. Иначе просто – умира, няма какво да се лъжем. Обикновено при такива кризи печелят винаги социалистите. Но социалистите в България много се изложиха, те просто се провалиха. Защото бяха във властта доста време, но не направиха нищо за интересите на хората, за благото на обществото. Така че сигурно ще се роят партиите, но ще се стигне до момента, в който ще се промени Изборният кодекс, който ще дадат възможност във властта да влезе и гражданското общество. Това би дало надежда нещата у нас да се променят към добро. 

- Рисувате една доста песимистична картина за бъдещето на страната, какво още ни казва космическия разум чрез пиктограмите, които вие разчитате?

-  Мен винаги са ме вълнували именно бъдещите катаклизми, които всяка година извънземните ни показват в пиктограмите. Всяка години те зоват: “Събудете се, съвземете се, спасете природата”. Но в същото време много богати хора правят точно обратното – искат да притежават нефта, газта, защото това им носи много пари, огромни богатства. Чух, че китайци са предложили на Европа слънчево отопление, но европейците се дърпат и казват, че все още не са готови да минат изцяло на слънчева енергия. Защо – защото трябва да печелят хората, които разполагат с другите източници на енергия. Аз, например,  съм против ГМО, против съм и за използването на шистов газ. Защото, от това, което съм прочела, при въвеждането на системите за шистов газ се получават опасни вибрации, които предизвикват земетресения, тоест, те застрашават човешкия живот. Вместо да насочат усилията си към слънчевото отопление, което е екологично и евтино за човека, предпочитат да богатеят само определени хора за сметка на природата. Това е просто ужасно, това е безумие. Като че ли все повече хората, които държат парите, оглупяват, а другите – обикновените хора, започват да се събуждат и се бунтуват, защото искат животът на Земята да остане.

Последните пиктограми от 2013 са още по тревожни. Те бяха много малко на брой, но имаше една, която я повториха. В нея висшите космически същества настояват да направим международна конференция и тези неща, които са известни като информация от пиктограмите през последните 20 години, да се обсъждат от учени и изследователи, които имат отношение и са отговорни за случващото се на нашата планета Земя. Основната информация е свързана с космическия закон, който гласи, че когато  една цивилизация започва да се сменя с нова, започват страшни природни бедствия. Тяхната цел е да бъде унищожена старата цивилизация. Тези бедствия не са определени като време – те могат да траят 20 години, 50, 150 или 1000 години. Но целта е всичко старо да бъде унищожено. И глобусът, който познаваме, ще бъде погребан, като ще останат само часовите пояси. Той толкова много ще се промени, че този глобус няма да играе никаква роля. 

- Какъв е този нов космически цикъл, в който е влязъл нашия свят? 

-  Да, влезли сме в нов космически цикъл, за който много хора говорят като за края на света. Това съвсем не означава, че настъпи краят на живота. Ще настъпи краят на този свят, който ние познаваме. 

На една пиктограма, която се появи през 2007 година беше изобразен известният знак на хармонията като един фриз над боровите гори, които започват постепенно да изчезват. След себе си това ще доведе до рязка промяна на климата. Ще се променят и климатичните пояси. България ще бъде не в умерения пояс, а в тропическия. На полюсите ще стане по-топло, а екваторът ще бъде само една линийка и там няма да може да се живее от горещина. Но веднага след тези промени на силно затопляне, ще започне застудяване, говори се за ледников период. Всичко това ще накара хората да вземат мерки, ако искаме да спасим нашия свят.

Има обаче една пиктограма, в която е  показано  сметало, то е символ на парите или може би на банките. Постепенно ще намалява стойността на парите и накрая няма да има пари в банките. Религията ще изтънее много и ще изгуби силата си, както и властта си. Същото нещо я очаква и светската власт – тя също постепенно ще загуби силата си. 

- Защо обаче политиците са слепи и глухи за тези предупреждения, а мислят само за властта, за парите, за собственото си оцеляване и благополучие?

- Това е голямата им заблуда. За религията казват, че това е „Голямата Блудница” – всички я харесват, всички е желаят. Всъщност, това е властта. В една пиктограма властта е показана като много красиво момче  с опашка на скорпион, която го убива. Това е властта - стремят се към Великата блудница, но всъщност тя не е позитивна, а негативна. Единственото спасение за нашия свят  е да започнем да мислим как да спасим природата, за възстановим хармонията и равновесието в нея.