Момчил Дойчев: Питам тези, които сляпо вярват в това, че ако не била Русия е нямало да ни има?

Момчил Дойчев, снимка: БГНЕС

Момчил Дойчев, снимка: БГНЕС

Момчил Дойчев

Питам тези, които сляпо вярват в това, че ако не била Русия е нямало да ни има! Как е възможна подобна глупост? Тя от невежество ли извира, от глупост и простотия или от дезинформиране, поради писаната ни в Москва и изцяло фалшифицирана история на България. Как е възможно да има такива глупави "патриоти", каквито няма нито на Балканите, нито в Европа, нито никъде по света?  

Питам се отново: изродената ли признателност пред мнимите "освободители" на България или простотията пораждат безпаметното коленопреклонно и антибългарско по същество русоробство? Какво общо има борбата за свобода на българския народ с опитите на Руската империя да замени едно  робство с друго? Щяхме ли да бъдем свободни, ако не беше омразната за русоробите Европа, която не позволи в Берлин Освобождението да се изроди в ново, още по-страшно и от турското поробване? Нима не знаят, че в Сан-Стефано Русия се опитва да сложи тежката си ръка върху българските и не само българските земи? Нима са слепи,  че проектодоговорът там е проектодоговор не са "освобождение", а за безсрочната окупация на България от Русия? Нима щяхме да сме свободни, ако не бяха противопоставилите се на Евроазиатската империя български патриоти като Александър Първи, Стамболов, Захарий Стоянов и стотици други? С помощта на мнимата "Освободителка" ли извършиха те Съединението или против нейната воля и въоръжена съпротива?

Нима Русия не помоли султана да окупира Източна Румелия

и не насъска Сърбия да ни нападне в гръб? Нима не изтегли офицерите си, за да обезглави армията ни, та крал Милан да влезе в София? Нима не прати наемни убийци, въоръжени терористи и престъпници- национални предатели да свалят българското правителство? Нима от руски агенти не бяха убити българските патриоти Стефан Стамболов, Захарий Стоянов, Алеко Константинов, д-р Вълкович, и много други? Нима Русия не бе против България по време на Балканските войни? Нима руският посланик в Белград през 1913 г. не предлагаше на България не да се пречупи гръбнака, а да се смачка главата? Нима Русия не обяви война на България 1915 г.? Нима не се опита повторно да ни окупира през Северна Добруджа и на Битолския фронт? Нима Съветска Русия не създаде в лицето на БКП пета колона за поредно освобождение от свободата ни? Нима не подтикна за осъществяването на кървавия Септемврийски метеж 1923 г.? Нима нейни агенти не извършиха атентата в Света Неделя? Нима СССР не пращаше терористи - подводничари и парашутисти в България по времето на Втората Световна война, когато поддържаше пълни дипломатически отношения с нас? Нима не ни обяви подло война на 5.09.1944 г. Нима не окупира България и не установи кървавия комунистически режим?

Нима не унищожи целия ни политически , военен, административен и културен елит

с помощта на своята пета колона от национални предатели - комунистите? Нима руските агенти на власт не смазаха първото антикомунистическо въстание в окупирана съветска Европа на българските горяни? Нима съветските окупатори не ни откраднаха архивите? Нима не ни взеха златото и розовото масло? Нима не закриха самолетостроенето ни?  Нима съветската колониална власт не доведе до три фалита на България до 1989 г.? Нима България не бе зачеркната като свободна и независима нация за половин век? Нима след "третото освобождение" Русия не престана да смята България за своя законна плячка? Нима чрез своята посткомунистическа колониална администрация не ограби десетки милиарди от българския народ само в сферата на енергетиката чрез монополистите Лукойл, Газпром и Росатом? Нима не виждаме нейните агенти отново по върховете на властта? Тогава за какво Руско освобождение и признателност към Русия ми говорите, неграмотници и изрожденци български?