Дол: Няма да има междинен доклад за България

Няма да има извънреден доклад, както беше съобщено и в това съм сигурен. Това заяви пред български журналисти в Брюксел Жозеф Дол, председател на групата на Европейската народна партия (ЕНП)в Европейския парламент.

Немският посланик иска прозрачни медии в България

Заради изостряща се тенденция за концентриране на собствеността върху медии в България правителството трябва да създаде подходяща правна рамка, която да гарантира прозрачност върху собствеността. Това заяви пред БНР посланикът на Германия в София

Отцепници от РЗС стягат нов политически проект

Политическите формации у нас продължавата да се роят предизборно. Част от независимите народни представители, бивши съратници на Яне Янев в РЗС, обявиха днес, че ще правят нова консервативна партия.

Лазар Колев иска свободата си

Осъденият на доживотен затвор за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски Лазар Колев иска да бъде пуснат от затвора. Вчера адвокатите му са пуснали молба в Апелативния съд в Пловдив за изменение на мярката му “задържане под стража” в по-лека.

Маскирани гепили 15 бона от чейндж бюро в Студентски град

Студентски град за пореден път стана обект на бандити, които все по-често обират клонове на банки и чейндж бюра. Този път грабежът е станал в близост до блок 58, където двама маскирани мъже са нахлули в обменно бюро, заплашили касиерката с пистолет и откраднали от касата наличните пари. След това отпрашили в неизвестна посока. Обирът е станал около 8.50 ч. По първоначална информация откраднатите пари са около 15 бона, съобщават от пресцентъра на МВР. В момента тече разследване. Бандите все още не са хванати.