Борисов се хвали: Срещу всяко внесено евро, получаваме 5

България ще получи 15,4 млрд. евро през следващия програмен период 2014 – 2020 година. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който представи в парламента политиката на страната ни в рамките на кипърското и началото на ирландското председателство на ЕС. 

7.5 години решетки за Брендо

Евелин Банев-Брендо получи осъдителната присъда от Софийски градски съд. Магистратите постановиха 7,5 години затвор, след като вчера прокуратурата поиска 12 години решетки за Брендо. Обявеният от вътрешния министър Цветан Цветанов за "кокаинов крал" Брендо е подсъдим за организирана престъпна група и пране на пари. Той е обвинен в пране на над 2 млн. евро от наркотици и контрабанда на цигари. Ивелин Банев бе екстрадиран в Италия заради дело за трафик на наркотици за една година. Властите в Апенините го връщат у нас, за заседанието по делото, което започна преди години. Заедно с Брендо подсъдими по това дело са още бившата му съпруга Моника Добринова, вдовицата на Константин Дишлиев - Десислава и Симо Карайчев. 

Разсекретяване на договора с ЧЕЗ искат граждани

Граждански организации поискаха да бъде разсекретен приватизационния договор между държавата и електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Това стана по време на изслушване на дружеството в парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Цветанов: Съучастниците в атентата били студенти в Ливан

Двамата избягали атентатори, които са заподозрени като организатори на терористичния акт в Сарафово били студенти в Ливан. Най-вероятно там са били привлечени към дейността на военното крило на "Хизбула".Това разкриава в интервю за в. "24 часа" вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов. 

Л.Местна: Откровенията на Енимехмедов са открит призив за насилие

Провокациите към толерантността на българските граждани са абсолютно недопустими. Случилото се с Ахмед Доган е престъпно деяние, което под никаква форма не трябва да бъде толерирано. Категорично осъждам опитите за героизиране на постъпката на Октай Енимехмедов. Това посочи президентът след политическите консултации днес с председателя на ДПС Лютви Местан и членове на ръководството на партията.

Гласуваме с една бюлетина, при удължен изборен ден

На парламентарните избори през лятото ще се гласува с обща бюлетина, като избирателите ще могат да дадат своя вот от 7.00 до 20.00 часа. Това решиха депутатите, които в четвъртък продължиха да гласуват един по един различни текстове от Изборния кодекс. По този начин се премахват отделните бюлетини за партиите и окончателно се премахна преференциалният вот.

Четат присъдата на Брендо утре

Утре от 9,00 часа ще бъде прочетена присъдата по делото срещу Евелин Банев - Брендо, Десислава Дишлиева, Моника Добринова и Симо Карайчев. Това решиха магистратите от Софийски градски съд, съобщиха от институцията.