Дъжд и облаци на първия учебен ден

Днес, на откриването на първия учебен ден, времето над страната ще бъде със значителна облачност. Само на отделни места, главно в Източна България, ще има слаби превалявания. През деня облачността ще се задържи значителна, на много места с превалявания от дъжд. Без валежи ще остане в западните райони на Дунавската равнина. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 20° и 25°, в София 20-21°.

Цветанов откри отново огън срещу Плевнелиев

"Не знам защо Плевнелиев дава такива срокове, едно разследване не може да има срок, то е доста продължително, особено когато говорим за терористичен акт". Това заяви в Бургас вицепремиерът Цветан Цветанов, запитан дали МВР е готов с доклада за разследването на атентата, който президентът Плевнелиев поиска да му се представи, поставяйки срок до 15 септември.

Съдиите избраха първите шест членове във ВСС

След близо 24-часово заседание и две гласувания делегатското събрание на съдиите избра своите шестима представители в новия Висш съдебен съвет. Това са Камен Иванов, Юлия Ковачева, Милка Итова, Даниела Костова, Галя Георгиева и Калин Калпакчиев.

Марешки: Ще наритам всеки, който е с Костов, Станишев и Кунева

Варненският аптечен бос Веселин Марешки ще прави предизборна коалиция с РЗС на Яне Янев, която после ще бъде патерицата на Бойко Борисов и ГЕРБ за съставяне на ново правителство. Това стана ясно от изявленията на бизнесмена Марешки в пиарско интервю по ТВ 7.

Цветанов: Нереално e заплатите в МВР да скочат с 25%

Полицейските заплати няма как да скочат с 200 лева, а искането от служителите на МВР увеличение на възнагражението им с 25 % е нереалистично. Това заяви в Дулово, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.  

Кабинетът знаел за атентата в Бургас

България е имала информация за предстояща реална заплаха за терористичен акт две-три седмици преди атентата на летище „Сарафово” в Бургас”. Това обяви депутатът от БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на партията.