Петиция до Европейския Парламент: За изслушване по казуса "БУДА"

След като българският парламент отказа с гласовете на управляващите да образува анкетна комисия по казуса "Буда", Биволъ организира онлайн петиция за изслушване в Европейския парламент.  Подпишете петицията тук

Съдят цар Киро за укриване на данъци

Кирил Рашков е обвинен за укриване на данъци в особено големи размери за период от 8 години - от 15 април 2003 г. до 30 април 2011 г. Това съобщи говорителят на пловдивската прокуратура Галина Андреева пред Дарик.

Фандъкова иска главите на шефовете на “Софийски имоти”

„Искам отстраняването на ръководството на "Софийски имоти". Ръководствата на общинските дружества се определят от Столичния общински съвет и мога да заявя, че нямам "мои хора" в ръководствата на тези дружества". Това обяви днес на заседание на Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова.

БСП уличи Делян Добрев в конфликт на интереси, той ги плаши със съд

БСП внесе сигнал за конфликт на интереси срещу министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта. Той се позовава на проект, свързан с проучването на трасето на муждусистемната газова връзка със Сърбия, който се  финансиран по оперативната програма "Регионално развитие" с 854.3 хил лв., спечелен от Евгени Консулов.

Шефката на ДКЕВР: Не съм се занимавала с енергетика, но съм следила събитията

Новият председател на Държавата комисия по водно и енергийно регулиране (ДКЕВР) Юлиана Иванова не е знаела до вчера, че търговията с цигари в интернет е незаконна. Това обясни самата тя след първото заседание на регулатора, което премина под нейно ръководство.

Цацаров нищи скандала с прокурори, свързани с енергийната мафия

"Имам определени резерви към начина, по който са действали тримата прокурори, свързани със случая с износ на електроенергия в особено големи количества, както и начина, по който делото им е разпределено, но това е предмет на дисциплинарно производство". Това обяви пред журналисти обвинител номер едно Сотир Цацаров. По думите му на този етап няма данни, че някой от тях е вземал подкуп, имал е влияние или му е упражнено влияние, добави той. Много пъти е говорено по отношение на прокурор Стойчо Ненков, но в конкретния случай, макар той да е отстранен от длъжност по друго производство, не могат да се намерят нарушения по отношение на неговите действия, след като той е бил определен по компютърен принцип, коментира още Цацаров. Що се отнася до другите двама прокурори - Георги Тафров и Христо Граматиков - дали има нарушения на случайния принци