Анализатори: Малките партии нямат шанс да влязат в парламентът

Избирателната активност в страната е по-голяма от очакванията и изненада всички анализатори. Забелязва се тенденция, че хората са се преориентирали към големите партии, а малките партии потапят средните. Така политологът Румяна Коларова анализира изборната ситуация в страната към този момент.

Бареков: Скоро ще свалят имунитета на Борисов и Цветанов

В най-скоро време Борисов и Цветанов ще бъдат със свален имунитет и срещу тях прокуратурата ще образува много проверки. Искам истината за проваленото управление на ГЕРБ да излезе на бял свят, а не да залъгват народа с измислици. Това обяви в студиото на ТВ 7 Николай Бареков, койот от най-верен слуга на Борисов и ГЕРБ сега се е превърнал в техен пламенен критик.

Пиячите на минерална вода от Банкя водят в народното опиянение

Към 18 часа трезвениците в България стават повече и народът минават червено вино на минерална вода. 30,4% предпочитат трапезна вода от Банкя. 28,8% са традиционалисти и продължават на тежко червено вино. Йени ракъ са предпочели 9,6%, а на руска водка „Сидерка” са заложили 6,9%. 3,9% харесват Бургаска гроздова, „Конче” със син етикет остава любимо питие за 3,1%, а с ликьор от Кунино биле са решили да завъртят главите си 2,8% от пиянстващите българи. С минерална вода от Сандански, плакнат душите си 2,7%, а 100 Каба гайди надигат 1,4%.

Прокуратурата потвърди, че откритите 350 000 бюлетини са незаконни

Прокуратурата потвърди, че 350 000 незаконни бюлетини не са били брак, както твърди собственикът на печатницата в Костинброд. Заедно с тях са открити още четири палети, с намачкани и скъсани бюлетини, за разлика от останалите, които са били подготвени за еспедиция, обясниха още от държавното обвинение.

С червено вино и минерална вода от Банкя започна пиянството на един народ

Днес Faktor.bg  ще мери с любими питиета пиянството на един народ. В деня на народното опиянение към 12 ч  16% от българите са седнали пред чашите и пият. 30,6%  са избрали червено вино. 29% са въздържатели и са заложили на минерална вода „Банкя”. 8,1% казват „Наздраве” с Йени ракъ, 6,2% са твърдите последователи на руска водка „Сидерка”, 4,6% са традиционалисти и отпиват Бургаска гроздова. С ликьор от Кунино биле са решили да завъртят главите си 2,8% от пиянстващите българи. Толкова са и надигащите  „Конче” със син етикет. С минерална вода от Сандански, плакнат душите си 2,6%, а 100 Каба гайди надигат 1,1%.

Станишиев: Въздухът в България трябва да се пречисти

Въздухът в България трябва да се пречисти, и това е възможно само след тези избори. Аз гласувах за промяна, искам децата му да останат да живеят в родината си. Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев минути, след като гласува в София. Той изрази съмнение, че с разкритите вчера 350 хил. бюлетини честността на вота е подложен на съмнение, но българите със своята активност могат да променят ситуация в държавата. Станишев бе категоричен, че след изборите виновниците и поръчителите на нелегалните бюлетини трябва да бъдат съдени и да понесат отговорността на закона. Според него е имало реален опит за фалшифициране на изборите и все още не се знае калко от нелегалните бюлетини циркулират в страната.  

Психиатър и генерал: Твърдо вот против ГЕРБ

Известният психиатър  д-р Николай Михайлов и бившият вътрешен министър Богомил Бонев дадоха всеки по свой начин сигнал да се гласува против ГЕРБ. На страницата си въ Фейсбук Бонев написа: „Въпреки прекъснатия размисъл вчера, тази сутрин реших: чистя всеки седесар, който агитира за ГЕРБ”. Така той отсвири много сини динозаври, които заради хранилката на ГЕРБ станаха най-ревностните последователи на Бойко Борисов. Д-р Михайлов пък призова от ефира на БНТ: "Днес българските граждани не трябва да гласуват за примитиви. В страната има и нормални хора - дайте вота си за тях". Той подсказа на слушателите, че на никаква цена не трябва да се подкрепя режима на ГЕРБ.