Янев подозира, че БСП бабува за аграрна партия

Сергей Станишев и експертите му по земеделие, които тотално объркаха и окрадоха отрасъла, докато бяха управляващи, сега без свян и срам констатират, че „ситуацията в българското земеделие е драматична”. Това обяви  лидерът на РЗС Яне Янев.

Дянков: Земеделие, магистрали и фармация раждат новите милионери на България

Психологическо е усещането, че в следствие на кризата бедните стават по-бедни, а богатите по-богати. Просто богатите имат повече резерв, това обясни финансовият министър Симеон Дянков, в отговор на зрителски въпрос по Нова ТВ. 

Борисов: Когато цифрите говорят и боговете мълчат

Когато цифрите говорят, и боговете си мълчат. За няколко месеца ние сме платили повече пари на бизнеса, отколкото са влезли за шест години. Това обяви премиерът Бойко Борисов при връчването на договори по „Оперативна програма „Конкурентоспособност" на стойност 26 милиона лева.

Законът за конфискация мина на първо четене в НС

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за конфискацията. Той бе върнат за доразглеждане,  след като Конституционният съд, сезиран от опозицията, обяви някои текстове за противоконституционни.

Игнатов: БСП иска да свали властта със свирки и домати

“Добре е да се вярва в Бог и в закона". Така министърът на образованието Сергей Игнатов отговори в студиото на Би Ти Ви на въпроса: На кого трябва да се вярва - на един министър или на 1200 протестиращи учени? Игнатов заподозря БСП в пропаганда срещу ГЕРБ чрез научните среди. Според него “левицата” нахъсвала около 1200 учени от страната и чужбина да протестират срещу управляващите. “Да не забравяме, че лидерът  на ПЕС Сергей Станишев обяви, че с домати и свирки щял да свали сегашната власт. По този начин говорят и учените. Не казвам, че всички, които протестират, са от БСП, но те са подведени от партията”, разконспирира играта на червените образователният министър. Игнатов обясни, че екипът на министерството на образованието вече е разработил нов правилник за работа, който ще влезе в сила до март 2013, а фонд „Научни изследвания" ще има ново ръководство.  Сергей Игнатов потвърди, че ще

Дянков: Гнусно е магистратите да искат бонуси

Ако има пари, ще има коледни надбавки за пенсионерите. Това ще стане ясно до дни и те ще си ги получат преди Коледа. Това обяви в ефира на Нова ТВ министърът на финансите Симеон Дянков.