Паника в Мексико: Експлозия в небостъргач, 26 жертви и 100-ина в болница

Тежък инцидент в Мексико сити - най-малко 26 души са загинали при експлозия в небостъргач, в който се намира централата на петролния гигант Пемекс. Над 100 души са ранени. След взрива е избухнал пожар.

Европол закопча над 100 трафиканти на хора от Близкия изток

Над 100 души в 10 държави са задържани в най-голямата операция срещу трафик на хора. При спецоперация на Европол, проведена в 117 населени места едновременно са били арестувани 103 души. Акцията е осъществена на територията на Унгария, Германия, Гърция, Косово, Полша, Словакия, Турция, Франция, Хърватия и Чехия, съобщават световните агенции.

Атентатът срещу наркобоса Златко Баретата гръмна и в световните медии

Днес световните медии реагираха светкавично бързо на инцидента  със Златомир Иванов – Баретата, който се случи тази сутрин пред Съдебната палата в столицата. 

"Дейли мейл": Просия в България или на помощи в Лондон?

Британското правителство планира скъпа рекламна кампания, която да разубеждава румънците и българите, които искат да се преместят във Великобритания, когато в края на тази година отпаднат имиграционните ограничения, пише в. "Дейли мейл".

Хилъри Клинтън напуска Белия дом, ще се готви за президент?

В интервю, излъчено в предаването "60 минути" на телевизия Си Би Ес, държавният секретар на САЩ Хилъри Клинтън обяви, че официално се оттегля от високия пост в администрацията на Барак Обама, предаде Асошиейтед прес.

Москва: Дните на Асад са преброени

В стенограмата на интервю на Медведев пред Си Ен Ен, разпространена днес от неговата канцелария и цитирана от Ройтерс, се съдържа най-категоричното изявление от руска страна, че дните на режима в Дамаск са преброени.  А шансовете на сирийския президент Башар ал Асад да запази властта си стават с всеки изминал ден "все по-малки и по-малки".

Женска гръд скандализира елита на планетата в Давос

Участнички в движението "Фемен", подкрепящо правата на жените, преминаха с голи гърди пред международния форум в Давос, където тази седмица се събра политическия и финансов елит на планетата.