Астрологът Силва Дончева: Април и май ще са много тежки, но още по-сериозни събития ще има през есента на 2020-а

Тогава е възможна втора вълна на заболяването

Силва Дончева

Силва Дончева

Предстоящият рeтрограден Марс през цялата есен на 2020 г. ще ескалира до крайност напрежението

През следващите години, след царския съвпад на Сатурн и Юпитер,  Уран ще сипе финансови изненади, казва пред Faktor.bg познавачът на небесните тела

Интервю на Филипинка Бондокова

- Г-жо Дончева, в интервю за Faktor.bg в навечерието на 2020 г. Вие зададохте кодовете на това, което ще се случи. Цитирам част от Вашите прогнози: „стеснение, сепаратизъм, ограничения, завишен контрол на администрациите, вид диктатура, капсулиране, затягане на политиките, тежки и дори неразрешими проблеми в световната икономика, яростна, свирепа борба за ресурси, власт и надмощие". КОРОНА ВИРУСЪТ ли ще бъде инструментът за тези прегрупирания?

- За съжаление нещата се случиха и ще продължават да се случват в този ограничителен порядък. Както завършвам в това декемврийско интервю от 2019: „Гответе се за реална и тежка промяна”. Сега потвърждавам тази прогноза. За съжаление в астрологическите влияния проблемът е най-малко медицински. Става въпрос за тежка икономическа криза, за фалити и за сериозни политически промени в посока ограничаване на правата и свободите и капсулиране физически на държавите и обществата. Същевременно друго едно влияние, предстоящо на Коледа 2020 г., ще тласне света към тотална дигитализация на множество сектори на живота, към виртуално глобализиране и масов контрол върху всичко чрез високите технологии. С една дума, физически ще се раздалечим, а дигитално ще се сближим. Свободите рязко ще се ограничат. За това се използват медиите и страхът за здравето и живота, като силно се преекспонират.

- Няма ли някаква мистериозност около появата на коронавируса? Защо при безспорния напредък и прогрес в науката той не може да бъде контролиран?

- Всъщност вирусът с това емблематично име за власт и пари е доста добре контролиран. Той е със слаба вирулентност, не наранява младите хора, разпространява се много лесно и бързо. Идеален за целта. Поради бързото разпространение ще зарази почти всички хора за някакъв интервал от време. Проблемът е, че тези много малко хора, които ще го прекарат наистина тежко и дори смъртоносно, са по-възрастни и слаби, със съпътстващи сериозни заболявания, могат да блокират здравните системи. Примерно в рамките на седмица-две 1% от населението може изведнъж да се окаже с необходимост от реанимация. За България това могат да са 50 000 души. Това ще предизвика паника. Разбира се, системата ще блокира. За да се избегне това и за да прониква заразата бавно, стъпка по стъпка, се въвеждат тези драконовски мерки. Така тези хора ще са пак същата бройка, но ще се разпределят във времето и няма да взривят системата. Така ще се контролира и страхът, той ще е силен, но без да се стига до паника, а икономиката ще се свие и преструктурира до нужната и необходима степен.
При младите няма проблем за здравето. Главната цел е да се нулира икономиката... Затова те трябва да се тревожат повече за работата си.

- Това не е ли една странна война с невидим враг и неясен фронт?

- Както казваше един мой професор по Нова и Най-нова история, когато анализирате какъвто и да е било процес в историята, търсете ПАРИТЕ. Кой държи ПАРИТЕ, кой най-вече ще спечели ПАРИТЕ, кой ще контролира движението на КАПИТАЛИТЕ, кой ще управлява КАПИТАЛИТЕ, кой ще загуби ПАРИТЕ си и кой ще фалира, кой ще дойде на власт, кой ще управлява финансовите потоци. Ако успеете да отговорите на тези въпроси, ще знаете къде е заровено кучето. Така че в момента се играе  Games of thrones на живо и да видим на кого от големите акули вирусът ще даде Короната на ПАРИТЕ и ВЛАСТТА.
За малките и средни хора, предприятия и фирми остава това, че няма да се разболеят, поне не от ОВИ (остра инфекциозна болест), но ще загубят малко или повече от ПАРИТЕ и СВОБОДИТЕ си. Ще рискуват обаче инфаркт, високо кръвно, диабет, депресия и шизоидност, онкология.... и т.н., все болести от стреса на фалита и ограничението.
На практика зад коронавируса стои  нещо много по-страшно: алчността, лицемерието, подлостта, коварството и огромният страх на световните елити, но за щастие най-малко от всички тях - смъртта.
Така че, да, това е необичайна, странна война на Новия свят, в който ускорено навлизаме. Опасността обаче е главно от финансова, банкова, политическа и други подобни, не по-малко неприятни кризи и мъки, както неведнъж сме прогнозирали. 

- И какъв ще е краят на този Games of thrones? Какво е разположението на планетите и има ли отношение към това, което се случва? 

- Движението на Плутон, Сатурн, Юпитер и Марс и техните взаимни съвпади е за глобална промяна в политическо-финансовата сфера, за решаване на изключително големи, тежки и дори неразрешими проблеми в световната икономика, това е яростна, свирепа борба за ресурси, власт и надмощие. Тенденцията е, както неведнъж съм писала, към капсулиране, раздробяване и сепариране на политиките и икономиките на държавите и федерациите на фона на глобално нахлуващите и обединяващи свръхтехнологии за контрол.
В този смисъл тази паника от този не толкова опасен, не толкова смъртоносен и вероятно с възможности за вътрешен контрол, вирус е много добър начин за елегантно въздействие за постигане на финансово-политически цели.

- Икономисти предричат, че светът ще бъде потопен в пагубна рецесия.

- Да, светът ще е в икономическа криза и много хора ще загубят парите си. Мога да разкажа за транзита на Уран, който в момента е през знака на Телец. Цикълът на тази планета е 84 г. Преди 84 г. Уран е бил пак в знака Телец и е стоял там до 1941 г., след което е бил още 3,5 години в съзвездие Телец. Контролирал е силно парите на хората. Това е времето на идването на Хитлер на власт, подготовката, началото и развитието на Втората световна война. Икономиката и финансите доста неочаквано са се променили, преобърнали са се. Страдат знаците, които са несъвместими с Телец: Лъв - сферата на удоволствията и лукса, Водолей - самолетите и реалната техника, Скорпион - банките, застрахователните компании и обществените фондове. Това ще са ощетените сектори. Тези, които са в добри аспекти с Телец, са Дева - Риби - химия, биология, медицина, хигиена, социални грижи, Рак - Козирог - земеделие, храна, чиновници, администрация, управление. Те ще са добре. Резултатът ще е нов икономически ред и нова политическа реалност. Купонът и удоволствията ще са по на заден план. Уран ще се намира в позиции в Телец до 2027 г. (знак и съзвездие).

- Как и кога ще излезем от епидемията „COVID-19“?

- По-голяма част от хората няма и да разберат, че са прекарали заболяването, пак повтарям, няма толкова голяма медицинска опасност. Наистина ще пострадат възрастни или по-слаби хора, което трябва да стане по възможност по-плавно и бавно, за да бъдат лекувани и обгрижвани максимално ефективно. Затова трябва да се концентрираме към това да им се помогне, но същевременно да не проваляме и икономиката си, защото това ще са истинските болезнени и дори фатални ефекти. Краят на март, април и май 2020 г. са много тежки, но още по-сериозни събития има през есента на 2020 г., от септември 2020 г. нататък. Предстоящият рeтрограден Марс през цялата есен на 2020 г. ще ескалира до крайност напрежението на конфликта, в който в момента се залага само началото. Тогава пак нещата ще са извънредни, силно конфликтни, войнствени и агресивни, направо бойни и дори огнени. Ситуациите ще са силно неприятни и неочаквани. Тогава е възможна втора вълна на заболяването или по-скоро ще се сблъскаме и с тежките последствия на икономическите проблеми, ще има и използване и на други безскрупулни социални инструменти за постигане на властови и икономически цели. През следващите години, след царския съвпад на Сатурн и Юпитер, нещата ще се усложнят още повече, а Уран ще сипе финансови изненади. 

- Ще рухне ли Европа или ще излезе по-обединена?

- Нито Европа, нито светът ще са същите в следващите месеци и години. Светът в бъдеще ще е доста по-стегнат, по-сурово административно контролиран, включително с нови форми на диктатури, за които предупреждавам още от няколко години, ще има друг ред и закони, друга икономическа и финансова реалност. Хора, стоки и капитали ще се движат по-наблюдавани и контролирани.
Същевременно този нов свят ще е все по дигатилизиран, обединен виртуално и съответно контролиран виртуално чрез електронната мрежа на паяка, която се вихри. 
За да е по-поносим обаче този нов свят и за да има неочаквано добри ефекти, защото крайната дума има един по-висок свят, който обаче зависи от нашата активност към него, трябва да има мощно обръщане към Бога, към Христос. Само така може да се осъществи рязкото извисяване на духа и създаване на неподозирано нови духовни способности като телепатия, телекенеза, ясновидство, ясно чуване и невидими и неочаквани медицински методи и средства.

- Страх или любов? Кой е най-добрият избор за нас, българите?

- Символът на нашата планета Земя е кръст, този символ ярко характеризира двойнствения характер на живота тук. Единство и борба на противоположности, на всяко действие има противодействие, отрицание на отрицанието, това е законът. Ако хората са разделени на физически план, то те ще започнат да се обединяват, надявам се, не само дигитално и виртуално, но и между душите и Духа си. В моменти, когато страда материята, Божият Дух във всеки един от нас възкръсва, въздига се и ни закриля с чудодейната си Сила и Любов. А Любовта е съединение. Затова най-вече трябва да се обърнем и върнем към Бога, към идеята за Христос, към идеята за любовта, за единството и милосърдието.
Да изпълним двете главни заповеди на Христос:
Възлюби Бога с цялото си сърце, ум и душа и възлюби ближния си, като себе си. Това са двете най-големи заповеди.
На второ място, трябва да се сетим, че четвъртата заповед е:
“Почитай майка си и баща си, те са твоите богове на земята”. Това е заповедта преди 5-тата заповед “Не убивай”, тя е по-важна и съществена.
Ако някой е направил престъплението да насочи оръжие към възрастните хора, кармичните последствия ще са чудовищни. Това е удар по вертикалата на световния хороскоп Рак - Козирог.
Това престъпление се заплаща кармично с глад, затриване на имоти и земетресения / природни катаклизми/.
Върху всичко това е добре да се помисли сериозно и да се обгрижат нашите майки и бащи на всяка цена. Затова трябва да се следват мерките за забавянето на разпространението на заразата. Така много от тях ще имат повече шанс и ресурс да се справят. Иначе идва възмездие....
Проблемът, когато милиони и дори милиарди съзнания се фокусират със страх в една посока, дори страхът да е нереален, изкуствен или измислен, в следващия момент тези страхуващи се в мислите си хора могат да сътворят, да оформят, да излъчат истинска материална форма, която вече наистина да е опасна и зловеща. Така страхът ражда още по-голям страх. И обратното, ако страхът се овладее, а той най-добре се овладява с упование в Бога и с молитва или песен към Бога, той започва да се стопява, да се смалява и изчезва, все едно никога не е бил!
За българите е още по-важно и дори бих казала задължително - да НЕ се страхуват, защото Бог е Любов и Той е промислил всичко за Добро! Така, както обикновено изборът е наш и е много, много личен!

- Споделихте във Фейсбук, че италианците се опитват да обърнат информационното поле на страха, като пеят всеки ден. Вие също го правите. Разкажете ни за инициативата "Да пеем Химна и любимите песни на любим Учител". Как песента променя информационното поле.

- Има два окултни закона, които са много важни: Мислите са бъдещето! Чувствата са настоящето, а материалният свят, който е в момента, е миналото. Така, за да изградиш бъдеще, трябва да имаш правилни мисли. Правилни мисли обаче има само Бог, само Той е истинен, мъдър и в любов. Вторият съществен закон е, че когато мислиш за някого или нещо, и той/то мисли за теб. Когато мислиш за Бога, и Той мисли за теб, когато ти правиш крачка към Него, Той прави 100 крачки към теб. Най-висшата връзка с Христос са молитвите и песните, ти мислиш за него с любов, Той мисли за тебе с Любовта си. Освен това така се създава мощно информационно поле, което въздига Духа, обединява хората, насочва душевната им енергия към радост, формира бъдещето им в светлина и не на последно място - противодейства на смъртта, страха, изолацията и болестите. Затова аз всеки ден, заедно с мои близки излизаме на балкона и пеем Химна на България, песента “Бог е Любов” на Учителя – песен, посветена на Бог - Отец, която има мощно, смекчаващо въздействие върху съдбата. После пеем “В началото бе Словото” - песен за Христос, думите са от началото на евангелие на св. Йоан, любимия и безсмъртен ученик на Иисус, апостола, носещ тайните на живота и безсмъртието. Няма по-мощни и въздействащи думи от тях. След това пеем 91-ви псалом на цар Давид, стиховете за най-мощната физическа защита. И накрая Фир-фюр-фен, песента на любовта: „Без страх и тъмнина в любовта безгранична“. След това следват молитви: Отче наш, Добрата молитва, молитви за благодарност. Защото, когато човек благодари, това е гаранция за възход и победа на Духа.

- Може ли хомеопатията да ни помогне срещу опасната зараза с коронавирус?

- Да, хомеопатията е едно много добро средство за подпомагане на всички други медицински мерки и лечения. Хомеопатията мобилизира допълнително силите на организма и подпомага вътрешните тела, които са матрицата за физическото тяло.
Много добра работа осъществява и Вербалната хомеопатия, която използва паметта на водата за изготвянето напълно безплатно на хомеопатичните препарати. В условията на социална изолация тя  е и много удобна, защото не е необходимо нищо, освен да имаш малко количество вода около себе си.
Препаратите, които са подходящи могат да се разделят на няколко групи.
Първата група са тези препарати, които са насочени към грипоподобни симптоми и възпаление на гърлото, като Belladonna, China rubra, Nux vomica, Stramonium, Aconitum, Phytolocca decandra, Gelsemium, Hepar sulfur, Bothrops lanceolatus, Tarantula cubensis, Ipeca, Drosera, Bryonia alba, Rhus tox, Sulfur jodatum, Mercurius jodatum flavus, Mercurius jodatum ruber, Pyrogenium, Lachesis, Baptisia tinctoria.
2-рата група е свързана с по-напредналата симптоматика с насоченост към белия дроб:
Ethyl sulfur, Phosphorus, Arsenicum album, Silicea, Quebracho, Thuya occidentalis, Bacilinum, Beryllium, Antimonium sulfur aureum, Siegesbeckia orientalis, Grindelia robusta, Apis mellifica, Stannum, Medorrhinum, Asclepias tuberosa, Kalium muriaticum.
3- ата група е насочена към паренхимната симптоматика в белия дроб.
Calcarea carbonica, Calcarea phosphorica, Calcarea fluorica, Silicea, Carcinosinum, Carbo vegetabilis, lycopodium clavatum, Kalium carbonicum, Ammonium carbonicum, Carbo vegetabilis.
4-ата група е свързана със страха и безпокойството:
Ignatia amara, Rhus tox, Aconitum, Pulsatilla, Arsenicum album, Arnica montana, Chamomillla, Zincum metallicum, Magnesium muriaticum, Staphysagria, Gelsemium, Actaea racemosa, Argentum nitricum.
Хомеопатията винаги е един добър допълнителен информационен метод за подпомагане на всички останали конвенционални и спешни медицински методи, насочени към конкретиката на физическите симптоми и диагнози.