Търсите проста, но сполучлива рецепта?

Ако я започнете сега, няма да ви отнеме повече от 30 минути

Пошираните картофи отговарят и на двете изисквания и стават вкусна гарнитура както към месо, така и към риба. Ако започнете да ги приготвяте сега, няма да ви отнеме повече от 30 минути.

Първата стъпка за приготвяне на тези картофи е да ги подготвите за обработка. Но ключът към това ястие е както в запичането на картофите, така и в подправките, които в комбинация с маслото им придават вкус. Можете ли да познаете кои подправки трябва да използвате? Черен пипер, разбира се, но и розмарин и мащерка.

Можете да ги запечете, за да им придадете тази хрупкава коричка в тиган или скара, но и във фурната, вие решавате! По-лесно и по-бързо да се използва един от първите, но ако имате включена фурна, за да приготвите друго ястие, защо не се възползвате от топлината? Опитайте ги! Комбинирайте ги със свинско бонфиле. 

Съставки:

4 средни картофа
35 мл. екстра върджин зехтин
⅓ чаена лъжичка сушен розмарин
⅓ чаена лъжичка сушена мащерка
½ чаена лъжичка сладък червен пипер
⅓ чаена лъжичка лют червен пипер
Сол на вкус
Смлян черен пипер на вкус

Приготвяне

Загряваме вода със сол в тенджера. Когато заври, слагаме картофите, докато се сварят. След като са готови, ги отцеждаме и оставяме да се охладят за няколко минути.
След това ги разполовяваме и леко ги притискаме с длан.
Смесете останалите съставки в купа.
Загряваме тиган или скара с незалепващо покритие, като ги намазваме леко с масло. Намажете със сместа от подправките и маслото.
Запържваме картофите, докато кората стане хрупкава. Обръщаме, за да покафенее сега от другата страна, като ги намажем отново.
Сервираме прясно приготвени като гарнитура към месо, риба или печени зеленчуци.

Източник: lasrecetascocina.com