Властта в Киев клекна, отменя драконовските мерки срещу демонстрантите

Тази нощ украинската опозиция успя да убеди властта да отмени строгите закони срещу демонстранти, гласувани на 16 януари, станали причина за ескалиращата криза, която разтърсва страната. 

Изчезна мистериозно реликва на папа Йоан Павел II

Стъкленица с кръвта на покойния папа Йоан Павел II е била открадната от църквата Сан Пиетро дела Йенка в Италия. В издирването на стъкленицата са включени специално обучени кучета и 50 полицейски служители.

Взеха ни храма в Рим по вина на Климент

Проточилата се сага с църквата в Рим, дадена на българите за ползване от покойния папа Йоан Павел II, ще получи неочаквано разрешение. Храмът "Св. Винченцо и Анастасио" на фонтана "Ди Треви" на пъпа на Вечния град е затворен за дълъг ремонт. В него не се допускат нито католици, нито православни

Зловещо: Корейският диктатор избил до последно коляно роднините на чичо си

В КНДР са били убити всички роднини по пряка линия на екзекутирания в края на миналата година заместник-председател на Националния комитет на отбраната Джан Сон-тхек, чичото на лидера Ким Чен-ун.

Опозицията в Украйна готова за властта

Украинският опозиционен лидер Арсений Яценюк заяви тази нощ, че започналите преди два месеца антиправителствени протести ще продължат въпреки предложението на президента Виктор Янукович към него да оглави правителството, предаде АП.

Напрежението в Киев ескалира, властта пуска танковете

Вътрешното министерство  в Украйна излезе с изявление, че всеки участник в протестите в Киев ще бъде третиран като "екстремист". Поводът за това са двамата отвлечени милиционери и друг убит 27-годишен служител на реда, открит с рана на главата.

Австрийският "Der Standard": Семейната война на българските социалисти

Неубедителното представяне на БСП на евроизборите ще разклати още повече позициите на и без това нестабилното ляво правителство в България

Скандал в Украйна: милиционери се гаврят с гол мъж

Скандален видеозапис, на който се вижда малтретирането на разсъблечен мъж насред снега от членове на украинските специални милиционерски части, взриви интернет. Това предизвика светкавичната реакция на украйнските  власти, която се извини за циничната случка ,предаде Франс прес, цитирана от БТА.