“Подкрепа” напусна Тристранката, оглавява протестът в провинцията

КТ "Подкрепа" се оттегля от Националния съвет за тристранно сътрудничество поради отсъствието на съдържателен диалог по основните проблеми на обществото. Това стана ясно от декларация на  конфедерацията, изпратена до медиите.

Основател на СИК: Маджо е симпатизант на БСП, Борисов не е бил в групировката

Босът на ФК ”Славия” Венцислав Стефанов призна, че е основател на мутренската групировка СИК. Според него обаче тя била чисто застрахователна компания и много добре си вършела работата, но никога не е изпълнявала други поръчки. 

Вигенин и Йовчев подхващат заедно нелегалните имигранти

Външният министър Кристиан Вигенин призна, че у нас има нелегално пребиваващи имигранти и изрази надежда, че до края на годината част от тях ще бъдат експулсирани.

Ексхумираха тялото на Чакъра по всички правила на НПК

С постановление на главния прокурор, възобновеното разследване за смъртта на Тодор Димов - Чакъра е възложено на Военна окръжна прокуратура София. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Орешарски подгони с уволнения служители, участвали в протестите

Държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат освобождавани от работа. Това обяви премиерът Пламен Орешарски на среща с гражданските организации, цитиран от "Дарик".

Полицаи масово нахлуха във Факултета по журналистика

  Ранобудните студенти отново алармират, че масирано униформени полицаи преди малко са навлезли в двора на Факултета по журналистика.

Борисов цака с документи офшорните разкрития на Бареков

Бойко Борисов обори обвиненията, че е бил в конфликт на итереси когато е бил главен секретар на МВР и кмет на София. Лидерът на ГЕРБ публикува във Фейсбук документи, които според него представляват доказателства в тази посока.

Станишев: Няма да станат ексцесии в събота. Друг въпрос е кой ги търси

Инициираме митинг в събота и се обръщаме към всички граждани, които искат да се присъединят към този митинг, който има едно много ясно послание: „Да на свободата, не на омразата". Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.