Кой лъже – Прокопиев или Комисията по финансов надзор?

Членовете на Комисията за финансов надзор, включително председателят на комисията Стоян Мавродиев, имат право на достъп до информация, класифицирана като служебна тайна по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация (ЗЗКИ), което им позволява да упражняват законоустановените си правомощия. 

Цв.Йовчев: Не правя кадрова политика с “казал-рекъл”

Никога не бих тръгнал да правя кадрови промени при „казал-рекъл“. Служителите се атестират по обективни критерии. Това обяви по Би Ти Ви вътрешният министър Цветлин Йовчев. 

Харалан Александър: Докато Борисов разпалва страстите, има шанс за властта

Доброто на днешния протест е, че хората, които участват в него, казват: Ние искаме почтеност. Това правителство обаче не отговаря на това искане. Това заяви по Би Ти Ви социалният антрополог Харалан Александров. 

Попова: ЕС трябва да се обвърже с нас, за да се справим с бежанската криза

Най-голямото предизвикателство пред нашата страна е да отговорим по държавнически и човеколюбив начин на вълната от бежанци – деца, майки, които бягат от една гоеографска точка и са решили да изберат България, която да им даде подслон.

България силно подкрепя членството на Сърбия в ЕС

България ще се бори Сърбия да получи дата за присъединяване в Европейския съюз не по-късно от декември тази година или януари 2014 година. Това стана ясно от думите на президентът Росен Плевнелиев, след срещата си с президента на Сърбия - Томислав Николич.

Екстрадират Дачо на Софи Маринова в Италия

Окръжният съд във Враца приключи делото на Данаил Игнатов - Дачо, бивш съпруг на ромския славей Софи Маринова, във връзка с издадената от италианските власти европейска заповед за арест по обвинение за търговия с наркотици. 

Д.Бобева: Да чуем опозицията, за да видим къде грешим

Вотът на недоверие е нормална парламентарна практика. Така може да чуем от опозицията къде грешим, особено в областите, където не сме напреднали. Това заяви пред медиите вицепремиерът Даниела  Бобева след заседанието на кабинета .