Борисов: ДПС да мълчат, а работничката от Сопот - да ми се извини

Ако съм на мястото на ДПС по-добре е да си мълчат, да не нагнетяват напрежение, а да оставят МВР и прокуратурата да си свършат работата около атентата с Доган. Това, което се случи с лидера им, не трябва да става с никой политик. Тежка петно щеше да бъде за държавата, ако се беше случило нещо с Доган. Това обяви по Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов, коментирайки една от най-горещите теми.

Борисов: Нямам вяра на никого, освен на Делян Добрев

Два дни преди референдума премиерът Бойко Борисов отново преповтори стари и вече втръснали истини за проекта АЕЦ “Белене”. Но така едва ли кашата в главата на хората ще стане по-малко. 

Маскирани обраха 100 бона

Въоръжен грабеж бе извършен в столичния квартал "Слатина", съобщи bTV. Според информация на полицията петима въоръжени и маскирани мъже нападнали инкасов автомобил. Въоръжените ударили няколко шамара на шофьора на автомобила и по първоначална информация откраднали повече от 100 000 лева. Изчезнали с малка кола с тъмен цвят. Бързо неутрализираният шофьор не бил сам, колегите му били вътре в офиса.

Местят протеста в защита на Октай на 2 февруари

Националният протест, организиран от фейсбук групата „Съд за участниците в боя над Октай Енимехмедов”, няма да се проведе тази събота, а на 2 февруари от 12 часа. Причината е, че първата обявена дата е непосредствено преди националния референдум и се пада Ден за размисъл.   

Ген.Атанасов: Друг държи фабриката за лъжи, моята дума тежи

Бойка Борисов ме обвинява, че съм отворил фабриката за лъжи, но аз казвам - дума срещу дума. Моите думи тежат и аз не се отричам от тях, а всички знаят колко тежи казаното от премиера. Той се събужда и сутринта казва едно, на обяд - друго, а вечерта – трето. Така хората никога не знаят какво точно се случва по дадена тема. Това заяви пред Faktor.bg бившият шеф на НСС и член на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Дянков иска оставката на Станишев, ако се провали референдумът

Лидерът на БСП Сергей Станишев да си подаде оставката, ако референдума за АЕЦ "Белене" е неуспешен. Това поиска вицепремиерът Симеон Дянков в Бургас, който взе участие в дискусия по проекта "Виа Понтика".   По думите му този референдум е висша форма на демокрация и ще бъде лошо, ако той бъде неуспешен. Но това може да стане, защото Станишев иска да се докаже пред съпартийците си, че е голям мъж, коментира финансовият министър.  Според него ако на власт застанат популисти като Кунева и Станишев, държавата може да се изправи пред национална катастрофа. Но поясни, че гражданите в страната са достатъчно умни и няма да позволят това да се случи. Още в началото на годината Дянков охлади страстите за повече пари за пенсионерите и майките. Според министърът това били възможно едва пред 2014 година.  "Можем да даваме пари, само когато имаме такива в излишък.

Уволненият полк. Райков: Разочарован съм, чувствам се предаден

Полк. Георги Райков от НСО, който беше наказан с дисциплинарно уволнение заради нападението срещу Ахмед Доган, заяви, че е изискал допълнителни мерки преди конференцията на ДПС, но шефът му отказал. Началникът на авангарда, който отговарял за охраната на мероприятието в Зала 3 на НДК, смята, че ръководството от НСО е трябвало да понесе отговорност за станалото. Според него на една такава конференция, където хората са в постоянно движение, няма как да подозираш всеки.  "При положение, че не беше извършена пълна проверка на всички присъстващи, беше допуснато това да се случи. С хората, които ми бяха дадени, съм направил всичко необходимо”, заяви Райков в интервю за Дарик.  Той обясни, че ясно е казано, че охраняваните лица от НСО са основен ангажимент на началника, иначе е много лесно да се измиват ръцете с един, втори, трети.