Борисов: Дъщеря ми Венета е със страхова невроза заради окупаторите на дома ни

Дъщеря ми Венета получи страхова невроза и вдигна 180 пулс. Безпощаден ще бъда към тези опонентите ми, които си служат с грозни и неморални методи и изпращат платени протестиращи пред дома ми седмици наред. Това написа на стената си във Фейсбук бившият премиер Бойко Борисов.  Давам ви дума – няма да ви предам и изоставя. България рано или късно ще се излезе от това блато. Посланието на лидера на ГЕРБ е благодарност към присъствалите на националния митинг в Пловдив. "Благодаря на всички, които днес ни подкрепихa. Имахме огромна нужда от вас. Показахме колко сме силни и заедно поискахме оставката на тази неестественa коалиция. Това е интелигентният и мирен начин да покажем несъгласието си с това управление”, посочи още Борисов.

Станишев: Ще държим котараците на Борисов далеч от държавното кебапче

Тук сме да защитим българската демокрация, тя е под заплаха и аз не преувеличавам. С тези думи се обърна лидерът на БСП Сергей Станишев към симпатизантите, дошли да подкрепят митинга на червените и ДПС в София.

Скандално: След 29 години Станишев се извини за Възродителния процес

29 години след позорния Възродителен процес и смяната на имената на българските турци, днес показно лидерът на БСП, наследник на палачите на мюсюлманите в България, поиска извинение от председателя на ДПС Лютви Местан за историческата вина, която носи неговата партия.

Натанаил издъхна на рождения си ден

Издъхна Неврокопският митрополит Натанаил. Това разкриха за Faktor.bg източници от епархията. През последните месеци владиката водеше тежка битка с рака и на няколко пъти се налагаха животоспасяващи процедури в Столицата.  Светското име на дядото е Илия Иванов Калайджиев и по някакво странно съвпадение е роден през 1952 г. в деня, в който и издъхва. За миряните от района Натанаил ще остане спорна личност, която не успя да обедини вярващите. Преди време Натанил бе обявен от Комисията по досиетата като секретен сътрудник „Благоев”, агент на Първо главно на ДС. Вербуван е в Гърция като студент. След смъртта на Кирил това  е вторият владика, който напуска Синода тази година.

Симпатизанти потеглиха с влакове и автобуси за митингите в Пловдив и София

От сутринта хиляди симпатизанти на двете най-големи политически партии у нас - БСП и ГЕРБ,  потеглиха с автобуси и влакове от цялата страна, за да ги подкрепят на протестните митинги в София и Пловдив.