Властта се изкуши, започна да агитира

Множество сигнали и жалби за нередности по време на първия референдум в най-новата история на България - жалби за възпрепятстване на избора, незаконна агитация и схеми за объркване на гражданите в различни избирателни комисии, са били подадени до сега. 

17 % от българите прегледани за радиоактивност

Към 17 часа през медицинските пунктове са преминали малко над 17% от всички български граждани. Застрашените от радиация към защитените от радиоактивно облъчване са в отношение 39.5 % към 60.5 %., като само след час ще стане ясно какво е точното съотношение между двете категории граждани.  По-рано днес, към 14.30 ч съотношението на застрашените от радиация се е променило - около 62% бяха поразените от радиационния облак, а 38% бяха предприели добра защита срещу заплахата от радиация, която преминава над страната. 

Мюсюлмани се молиха за благополучието на Доган

Двама ходжи, районният мюфтия и над 200 мюсюлмани се събраха в джамията във Велико Търново, за да се помолят за здравето на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, след направения опит за покушение над него миналата събота, съобщи БГНЕС.

Цветанов гласува с щерка си; Плевнелиев подари референдум за ЧРД на жена си

“Референдумът се превърна в политически спектакъл”, каза вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов след като гласува в своята избирателна секция в София.