Осман Октай: Жертви и палачи днес ще се прегърнат в София против демокрацията

Днескашният ден е изключително тъжен и тежък за мюсюлманите и турците в България – на площада в София ще се прегърнат палачи и жертви. Това постигнаха Доган и Станишев, но големият проблем е, че БСП, която е наследник на БКП все още не се е извинила за престъпленията спрямо турците, сменяйки имената им. Хилядите жертви на Възродителния процес днес се обръщат в гроба. Това обяви по bТВ анализаторът Осман Октай. Той припомни, че през декември 1989 г. демократите в София носеха чай и закуски на протестиращите мюсюлмани, които искаха БКП да им върне имената, а 24 г. по-късно тези хора са настроени едни срещу други, посочва Октай. Бившият заместник на Доган изтъкна, че днес ДПС са станали толкова богати, че вече могат да поръчват и плащат цели композиции, които да возят от Варна и Бургас електората на БСП до София. Платените влакове сега наподобявали на платени автобуси,

Кръгове около Бареков спретнаха протест пред къщата на Борисов в Банкя

Тази сутрин домът на Бойко Борисов в Банкя беше окупиран от ранобудни граждани. Бившият премиер се оказа в капана, защото протестиращите не му дават възможност да излезе от нея. Така заминаването му за Пловдив, където се организира митинг на ГЕРБ, може да се окаже мисия невъзможна. 

Андрей Райчев: Станишев чака Борисов да изчезне, а той е дълготраен фактор

Протестът не е в полза на ГЕРБ и за това Борисов тръгва по провинцията да си прави митинги. Така социологът Андрей Райчев разчете последните политически настроения в страната. Според него опитът на Бойко да ги оглави протестите и да се внуши на хората че искат той да се върне се е отказл неуспешен.  Грeшка на управляващите е, че все се надяват Борисов да изчезне , а той е постоянен дълготраен фактор и Станишев не желае да осъзнае това. Социалистите, ДПС и Атака държат изборите в главата си и чакат ГЕРБ да се спихне, но това не се случва и ще им изиграе лоша шега, предупреди социолога. Той отчете, че хората, които са на улицата са постигнали голям успех – властта ще се страхува вече от гражданите, но проблемът е, че те не се оформят като политическо лице, но въпреки това протестите са успешни. Неуспешни са обаче по отношение на свалянето н

Боряна Димитрова: БСП задържат властта, възпроизвеждайки образа на врага

Управляващите използват срещу протестиращите един език от 50-те години – изроди, метежници, ултраси, отрепки и така произвеждат непрекъснато образа на врага.

Йовчев: Ще опазим парламента от провокации

Студът не спря недоволните от управлението на страната да излязат отново по софийските улици в 155 ден на протестите в столицата. Много граждани, отново излезли с искане за оставка на кабинета „Орешарски", се присъединиха и тази вечер към протеста на „ранобудните студенти" пред сградата на Народното събрание.

Ранобудните предупреждават: Отказваме участие в дискредитиращи сценарии

Ранобудните студенти публикуваха на стената си във Фейсбук предупреждения за подготвяни провокации от контрапротестиращите, които БСП събира на митинг.

Адв.Екимджиев: Цацаров да се самосезира, Орешарски злоупотребява с власт

Адвокат Михаил Екимджиев от "Асоциация за европейска интеграция и права на човека" призова главния прокурор да се самосезира за "криминалните" намерения на министър-председателя Пламен Орешарски "държавни служители, които участват в антиправителствените протести, да бъдат освобождавани от работа".

Екип на Бареков катастрофира (обновена)

 „Екипът е в шок. Николай Бареков пътуваше във втората кола и едва се избегна врязване на едната кола в другата. Хората ни чакаха събрани цял час и половина, но не се бяха разотишли и се наложи да осъществим срещите", пише още в блога на Бареков.

Т.Дончева: Бисеров се сниши, защото е гърмян заек

Хубаво е всеки да си мисли за времето, когато виенското колело ще се завърти. Хората, които са по-гърмяни зайци знаят, че трябва да се снишат. Бисеров прави точно това, защото след два или шест месеца точно на тях ще им се търси обяснение. Това коментира по БНТ бившият депутат от левицата и лидер на Движение 21 Татяна Дончева. 

Евгений Михайлов: Само обединение на десните може да бие 3:1 БСП

Днес с композитора Александър Кипров, писателя Теодора Димова, художника Георги Липовански и други съмишленици, на чиито рамене през годините се покатериха много от тези, които продадоха и предадоха синята надежда на милиони българи, излезнахме с Апел за създаване на патриотично Движение "22 септември".  Обръщаме се към всички демократични десни партии с призив за почтеност към избирателите и младите хора на България. Нека честно се признае, че само с обединение, а не с противопоставяне може и трябва да се работи за конституционно мнозинство, което в следващото Народно събрание да предизвика свикване на Велико народно събрание за приемане на нова Конституция.