Слави Бинев: Котараците и министър продадоха напоителните системи като скраб

Земеделският министър Мирослав Найденов трябва да бъде разследван от държавното обвинение, защото с негово разрешение са продадени за скраб 70% от напоителните системи на България. Това обяви евродедепутатът Слави Бинев по Канал 3. Той предположи, че в тази далавера отново са забъркани групата на Котараците от Перник, славещи се като близки до Бойко Борисов и ГЕРБ. Бинев обясни, че в началото на прехода 14 млн. декара от  обработваемата земя на България е напоявана чрез системи и така се гарантирало ефективно земеделие. Евродепутатът изказа предположение, че помпите от напоителните системи са изнесени като старо желязо в съседни страни, ремонтирани са и препродадени скъпо. Политикът е категоричен, че министър Найденов носи отговорност за тази поредна далавера, но най-страшното е, че без напояване, българската земя се превръща в неплодородни.

Н.Пр. Нанси Рийс: Парадокс – жив, но цензуриран медиен пазар

Харесвам България, тук има къде да се разходиш, да пиеш кафе, да закусих, да влезеш в някоя галерия и да разгледаш изложба...Чувствам се добре. Това сподели в студиото на Нова ТВ Н.Пр.Нанси Рийс.

Костов: Носталгията е препятствието, което ни пречи да гледаме в бъдещето

Никак не ми е забавно това, което се случва през последните години в Народното събрание, търпя го с голямо разочарование и огорчение. Парламентът става все по-жалка трибуна за решаване на проблемите в България. Това обяви по Нова ТВ бившият министър-председател и лидер на ДСБ Иван Костов. 

4-ри агенции ще отразяват референдума

ЦИК е регистрирала четири социологически агенции, които да провеждат екзитполовете в деня на гласуването. Това са "Афис" ООД, "Болкан Бритиш Соушъл Сървейс" АД, "Сова 5" АД и "Алфа Рисърч" ООД.

И Местан отрече за среща между Доган и Борисов

Ден, след като ген. Атанасов публично заяви, че е имало договорки между Ахмед Доган, премиера Бойко Борисов и шефа на НСО ген. Коджейков, новият лидер на ДПС Лютви Местан опроверга да се е състояла подобна среща.  

МВР пуска близо 14 000 полицаи да охраняват референдума

Вътрешното министерство предприе мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите при провеждане на Националния референдум на 27 януари. Над 13 500 полицейски служители ще охраняват секциите, в които ще се гласува, съобщава центъра на МВР.

Арестуваха прокурорски син, забъркан с оръжие и наркотици

Антимафиоти арестуваха сина на прокурорка, която го прикривала и съветвала като съучастник в организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Плевнелиев се събуди, агитира участие в референдума

Само ден преди провеждането на първия референдум у нас държавният глава Росен Плевнелиев призова за активно участие в референдума в неделя от  Чепеларе, където е на посещение.