Ген. Атанасов: Борисов да арестува Цветанов, а не Аврамов

Бойко Борисов е объркал хората, които трябва да се арестуват, счита бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов. В социалната мрежа той накратко е обяснил какъв е поводът за за ареста на депутата Димитър Аврамов късно снощи. Той бе спипам с белязани пари.

Ан. Мозер: ГЕРБ правят магистрали, по които младите да се изнасят на Запад

ГЕРБ се хвалят непрекъснато, че правят магистрали и това е добре. Но по тези магистрали в крайна сметка най-бързо ще избягат младите хора от България, защото тук те нямат перспектива, работа и добри условия за живот. Това констатира по Нова ТВ един от символите на прехода лидерът на БЗНС Анастасия Мозер.

Даниел Вълчев: Проблемът със съдия Тодорова е, че даде Цветанов на съд

Или аз или омразната Тройна коалиция - до следващите избори това ще бъде основната теза на Бойко Борисов. Сега целта му е да прилепи към Тройната коалиция, за да омърси и “България на гражданите”. Меглена Кунева трудно може да бъде вкарана в тази схема, защото при правителството на Станишев, тя беше еврокомисар. Затова ще атакуват мен като вицепремиер при предишното управление. Това заяви по Нова ТВ Даниел Вълчев, един от лидерите на новата гражданска формация.  Изявлението му бе предизвикано от обвинения от страна на правителството, че Станишев, Доган и Вълчев са избрали този Висш съдебен съвет, който забърка скандала със съдия Мирослава Тодорова. 

Осъдиха Цветан Цветанов за бездействие

Вътрешният министър Цветан Цветанов е осъден, защото не е издал заповед за размера, условията и реда за отпускане на безплатна предпазна храна и тонизиращи напитки на полицаите, работещи при рискове за здравето или на смени. Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) осъди вътрешния министър Цветан Цветанов за бездействие. Цветанов е осъден заради това, че не е издал заповед за определяне на размера, условията и реда за отпускане на безплатна предпазна храна и тонизиращи напитки на полицаите, които работят при специфични рискове за здравето или на смени. ВАС осъжда Цветанов да издаде заповедта в двумесечен срок от влизане в сила на решението. Според Закона за МВР "на служителите, които работят при специфични условия и рискове за живота и здравето, се осигурява безплатна храна. На служителите, работещи на смени, се осигуряват ободряващи напитки". Решението на съда идва заради жа

Станишев стяга нов вот на недоверие срещу ГЕРБ

Парламентарната група на „Коалиция за България” започва консултации за вот на недоверие към правителството, съобщиха от пресцентъра на БСП. Според „Коалиция за България” днешните изявления на вътрешния министър Цветан Цветанов по повод „постиженията” на МВР показват пълна неадекватност към сигналите и справедливите критики, които Европейската комисия отправя към България в предварителния доклад за напредъка в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Синът на Корнелия Нинова взе сребро от олимпиадата по математика

Нов голям успех постигнаха младите български математици. Нашият отбор се класира трети от европейските участници на международната олимпида в град Мар дел Плата, Аржентина, която се проведе от 4 до 7 юли. В световното класиране България зае 19, 20 и 21 място заедно с отборите на Бразилия и Украйна, съобщи МОМН.

Димящ стълб уплаши Министерски съвет

Димящ електрически стълб се запали пред сградата на Министерския съвет днес следобед. Димът от електрическия стълб изплашил служителите в Министерски съвет, които били готови да се евакуират.

Връчиха заповедта за уволнение на съдия Тодорова

Представител на Висшия съдебен съвет връчи заповедта за уволнение на шефката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Чрез Съвета тя е обжалвала дисциплинарното си наказание и е поискала от Върховния административен съд да спре предварителното изпълнение на решението до произнасянето си по същество, съобщи БНР.

Отново фалстарт на делото срещу Батко

Трети неуспешен опит да тръгне знаковото дело срещу бившия шеф на Пътния фонд Веселин Георгиев, добило популярност като аферата "Батко и Братко" в Софийския градски съд, след като началото му бе дадено преди цели четири години.