Волен се забърка в скандал с турски министър

Волен Сидеров и няколко депутати от „Атака“ посрещнаха с лозунг „Не може да сме братя по оръжие с тия, които ни клаха пет века“ и „Бойко, не ни вкарвай във война с Ердоган“ министъра на националната отбрана на Турция Исмет Йълмаз, който е на официално посещение у нас по покана на военния министър Аню Ангелов.

Костов: Нека конституционалистите предложат решение на казуса “Марковска”

Лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята Коалиция Иван Костов предложи тази сутрин от парламентарната трибуна група депутати, специалисти по конституционно право, да предложат решение по казуса "Марковска", предаде репортер на БГНЕС.

МВР и прокуратурата скриха от парламента компроматите за Марковска

Скандала с Венета Марковска, която не положи клетва за конституционен съдия вчера и действията на президента, които блокираха нейната клетва, се оказаха основна тема по всички сутрешни блокове. 

Депутати се изпокараха заради казуса "Марковска"

Депутатите Янаки Стоилов от БСП, Веселин Методиев от Синята коалиция и независимият Тодор Великов спретнаха сутрешен махленски скандал в студиото на БТВ. Тримата се сдърпаха заради отказа на президента Росен Плевнелиев да легитимира Венета Марковска като конституционен съдия.

Инатът на управляващите ни докара до институционална криза

БСП има много ясна позиция и мога да я резюмирам така – триседмична институционална криза заради ината на управляващите. Това заяви депутатът от БСП Михаил Миков в ефира на БНТ, който коментира днес казуса “Марковска” и инициирани от президента Плевнелиев  импийчмънт срещу съдия Венета Марковска.

Борисов и Цветанов единни с президента по казуса “Марковска”

То е изключително мъдър и добър ход на президента, след като аз три пъти помолих г-жа Марковска и тя не разбра, че България трябва да спазва това, което е поела като ангажименти за максимална прозрачност в съдебната система.

Скандал! Президентът спря клетвата на Марковска

Президентът Росен Плевнелиев напусна церемонията в Конституционния съд, с което заяви своята позиция по този спорен казус. Така, въпреки упорството си,  Венета Марковска не успя да се закълне като конституционен съдия, тъй като това е невъзможно без присъствието на държавния глава.